Τουλάχιστον 53 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των πλημμυρών σε πολλές περιοχές του Ιράν, όπως ανέφερε σήμερα επικεφαλής των υπηρεσιών διάσωσης και αρωγής.

Ο Μεχντί Βαλιπούρ, επικεφαλής της Οργανισμού Αρωγής και Διάσωσης της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου, δήλωσε στο πρακτορείο Fars ότι αγνοείται η τύχη άλλων 16 ανθρώπων. Περίπου 3.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι και άλλοι 1.300 μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς τοποθεσίες, σύμφωνα με τον Βαλιπούρ.

Συνολικά, 687 ομάδες διάσωσης αποτελούμενες από 3.000 μέλη επιχειρούν σε διάφορα σημεία της ιρανικής επικράτειας.

Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί έδωσε νωρίτερα σήμερα εντολή στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και τους κατά τόπους κυβερνήτες να κινητοποιήσουν κάθε διαθέσιμο μέσο για να αντιμετωπίσουν τις πλημμύρες.

Στην επαρχία Μαζανταράν, ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Κρίσεων Χοσεΐν-Αλί Μοχαμαντί ανέφερε ότι εξαιτίας των πλημμυρών κατέρρευσε γέφυρα και τμήμα ενός κτιρίου, ενώ σημαντικές ζημιές υπέστη το οδικό δίκτυο. Παράλληλα, σημειώνονται προσωρινές διακοπές τόσο στην ηλεκτροδότηση όσο και στις τηλεπικοινωνίες.

Οι έντονες βροχοπτώσεις, που αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι τη Δευτέρα, έχουν μέχρι στιγμής προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες σε 20 επαρχίες του Ιράν