Οι προσφορές για τον παρακαμπτήριο της Γερμασόγειας που θα κοστίσει 4,6 εκατομμύρια ευρώ, είχαν επαναπροκηρυχθεί τον περασμένο Ιούλιο μετά τη διακοπή του συμβολαίου του εργολάβου που το είχε αναλάβει αρχικά κι εκτέλεσε μόλις το 5% του έργου, ενώ ο δρόμος για υπογραφή των συμβολαίων άνοιξε αρχές Μαΐου με την απόσυρση της προσφυγής που υποβλήθηκε στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών.

Όπως δήλωσε στο Κανάλι 6 ο Δήμαρχος Γερμασόγειας, Κυριάκος Ξυδιάς, τα συμβόλαια θα υπογραφούν εντός Ιουνίου κι έχουν τεθεί τέτοιοι όροι σ’ αυτά, ώστε να διασφαλιστεί η εκτέλεση του.
Από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν τα έργα, το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωσή τους σε 20 μήνες.

Το έργο αναμένεται να συμβάλει στην αποσυμφόρηση του πυρήνα της ενορίας Αγίας Παρασκευής από το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει, καθώς και στην απρόσκοπτη συγκοινωνία του Δήμου με τις παρακείμενες κοινότητες βορειότερα.

Ο παρακαμπτήριος θα ξεκινά πλησίον του ανισόπεδου κόμβου Γερμασόγειας και θα διασχίζει την κοιλάδα του Άμαθου ποταμού με εισόδους-εξόδους προς τον πυρήνα, καταλήγοντας στον υδατοφράκτη και στους οδικούς άξονες προς Ακρούντα και Φοινικάρια.

Για την ιστορία, όπως μας ανέφερε παλαιότερα ο πρώην δήμαρχος Γερμασόγειας Πανίκος Λουρουτζιάτης, το αίτημα για κατασκευή του παρακαπτηρίου της Γερμασόγειας είχε τεθεί επίσημα για πρώτη φορά στο υπουργείο Εσωτερικών το 1970, από τον αείμνηστο Εζεκία Παπαϊώννου και το 1985 ο τότε υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Βενιαμήν είχε εξαγγείλει την κατασκευή του.

Χάρης Παναγιώτου