Καταγγελίες και για άλλους γιατρούς, πέρα από την υπόθεση των δύο γιατρών στη Λεμεσό που διερευνάται, οι οποίοι ίσως δεν έχουν τα απαραίτητα προσόντα ή διαφημίζουν ειδικότητες που δεν είναι εγκεκριμένες από τα αρμόδια σώματα στην Κύπρο,  έχει δεχτεί η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου, όπως δήλωσε στο Κανάλι 6 ο πρόεδρός της, Μάριος Κουλούμας.

Ο ίδιος τόνισε πως η Ομοσπονδία έχει αποταθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, αφού, όπως είπε, το σύστημα αξιολόγησης και έγκρισης των πιστοποιητικών για τους γιατρούς νοσεί και οι σχετικές νομοθεσίες χρειάζονται επικαιροποίηση.

Ο βουλευτής Λεμεσού του ΑΚΕΛ και μέλος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, Γιώργος Γεωργίου, με τον οποίο επικοινωνήσαμε, μας είπε ότι έχει θέσει το θέμα ενώπιον της Επιτροπής μετά από ενημέρωση που είχε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών και πως έλαβε διαβεβαίωση από τον πρόεδρο της Επιτροπής, Κώστα Κωνσταντίνου, πως το θέμα θα απασχολήσει την επιτροπή σε επόμενη συνεδρία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο μεταξύ η έρευνα από πλευράς της Αστυνομίας Λεμεσού σε σχέση με την καταγγελία που έλαβε για δύο γυναίκες γιατρούς στη Λεμεσό με «μαϊμού» ειδικότητες, όπως ανέφερε στον σταθμό μας ο επικεφαλής του ΤΑΕ Λεμεσού Γιάννης Σωτηριάδης. Πρόσθεσε πως θα απαιτηθεί χρόνος για την ολοκλήρωσή της, επισημαίνοντας ότι η διερεύνηση γίνεται σε συνεννόηση με τα αρμόδια όργανα του ιατρικού κόσμου. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΙΣ, Μιχάλης Αναστασιάδης, μας είπε πως η υπόθεση με τις καταγγελίες για τις συγκεκριμένες γιατρούς είναι πολύ καλά γνωστή στην Επιτροπή, η οποία αναμένει την ολοκλήρωση των διαδικασιών ενώπιον των δικαστηρίων για να εξετάσει κατά πόσο προκύπτουν πειθαρχικά παραπτώματα.

Χάρης Παναγιώτου

Διαβάστε σχετικά: Καταγγελία για 2 γιατρούς στη Λεμεσό με «μαϊμού» ειδίκευση διερευνά η Αστυνομία