Τα καλύτερα και περαστικά ευχήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στον Αρχιεπίσκοπο, Χρυσόστομο Β’. Ο Πρόεδρος πραγματοποίησε το πρωί σύντομη επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή για να συναντηθεί με τον Μακαριώτατο.

Ερωτηθείς μετάτην επίσκεψη, εάν ο Αρχιεπίσκοπος τον ρώτησε κάτι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε ότι τον ρώτησε εάν υπάρχει κάποια προοπτική για το Κυπριακό. Τον ενημέρωσα, ανέφερε ο Πρόεδρος, ότι τον Νοέμβριο θα έχω συνάντηση τόσο με τον Γάλλο Πρόεδρο όσο και με τον Γερμανό Καγκελάριο «με μια πρόταση ανάληψης πρωτοβουλίας από την ΕΕ. (Ο Αρχιεπίσκοπος) Χαμογέλασε ικανοποιημένος και είπε: ‘εύχομαι’», πρόσθεσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο ενόψει της σοβαρότητας της κατάστασής του και «οφείλω να πω ότι ο Μακαριώτατος έχει απόλυτη επικοινωνία, διατηρεί ακόμη το χιούμορ του». Η κατάσταση , όπως είπαν και οι γιατροί, είναι δύσκολη, πρόσθεσε. «Εύχομαι τα καλύτερα και είναι «δυνατός, όπως ήταν πάντοτε. Εύχομαι περαστικά», ανέφερε.

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ανέμεναν στην Αρχιεπισκοπή οι γιατροί του Αρχιεπισκόπου, Ιωσήφ Κάσιος και Μιχάλης Πρωτοπαπάς, καθώς και ο Χωρεπίσκοπος Καρπασίας, Χριστοφόρος.

Η υγεία του Μακαριωτάτου δεν παρουσιάζει αλλαγή από χθες και οι γιατροί του ανέφεραν στους εκπροσώπους του Τύπου πως εάν παραστεί ανάγκη θα εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν εντός της ημέρας.