Το θέμα των κτηριακών εγκαταστάσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, και των σταθμών της Λάνιας και του Πισουρίου βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της κοινοβουλευτικής επιτροπής νομικών στην πρώτη επίσκεψή της με αυτή την σύνθεση της στην ΑΔΕ Λεμεσού.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της επιτροπής νομικών Νίκος Τορναρίτης είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού εντός της οποίας εργάζονται καθημερινά 300 άτομα δεν έχει ανελκυστήρα προσθέτοντάς ότι η επιτροπή θα πράξει τα δέοντα για εγκατασταθεί ανελκυστήρας.
Ο κ. Τορνατίτης τόνισε ότι εάν δεν υπάρξει σχεδιασμός για μετεγκατάσταση της Αστυνομικής διεύθυνσης Λεμεσού τότε η επιτροπή θα απαιτήσει να γίνουν άμεσα βελτιωτικά έργα.
Για το θέμα των προαγωγών o κ Τορναρίτης σημείωσε ότι θα στείλει στο αρμόδιο υπουργείο πρόταση για αναθεώρηση των κανονισμών αξιολόγησης και προαγωγής των αστυνομικών.

Ενώπιον της επιτροπής τέθηκε από τον Αστυνομικό Διευθυντή Νικό Νίκου το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει ειδικά στις ορεινές περιοχές με αποτέλεσμα ότι όταν συμβεί κάτι ένας αστυνομικός χρειάζεται να κελίστει τον αστυνομικό σταθμό για να μεταβεί σε κάποιο περιστατικό.