Μετά τους αγώνες της Πέμπτης σε Europa και Confernece League, ξεκαθάρισε το σκηνικό σε σχέση με τους εκπροσώπους μας στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η Ανόρθωση, παρά τη νίκη της με 2-1 επί της Ραπίντ, αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League, έχει όμως άλλη μια ευκαιρία να διεκδικήσει είσοδο σε ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης αφού, συνεχίζει την προσπάθεια της στα play-offs του Conference League. Αντίπαλος της θα είναι η Ισραηλινή Χάποελ Μπερ Σεβά.

Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στο Ισραήλ στις 19 Αυγούστου (20:00) και ο επαναληπτικός στο “Αντώνης Παπαδόπουλος” στις 26 Αυγούστου, επίσης στις 20:00.

Όπως έγινε γνωστό από την περασμένη Τρίτη, η Ομόνοια, μετά την πρόκριση της επί της Φλόρα Ταλίν, συνεχίζει στα play-offs του Europa League. Στις 19 Αυγούστου, στις 20:00, θα υποδεχθεί την Άντβερπ Βελγίου στο ΓΣΠ ενώ ο επαναληπτικός θα γίνει στις 26 Αυγούστου στο Βέλγιο και θα αρχίσει στις 22:00.

Η Ομόνοια, ακόμη και αν αποκλειστεί από το Europa League, έχει εξασφαλισμένη συμμετοχή στους ομίλους του Europa Conference League.

Η Ευρωπαϊκή παρουσία της ΑΕΛ ολοκληρώθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League αφού, έχασε με 1-0 στο Αζερμπαϊτζάν από την Καραμπάχ και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.