Την απόφαση όπως συνεχίσουν την απεργία τους έξω από το λιμάνι Λεμεσού, εν αναμονή της καθόδου του ΓΔ του Υπουργείου Μεταφορών, έλαβαν το πρωί οι εργαζόμενοι της DP World Limassol, η οποία χθες βράδυ απέρριψε την πρόταση για αναστολή απολύσεων.

Όπως ανέφεραν στο ΚΥΠΕ συντεχνιακές πηγές, πριν λίγο, σε γενική συνέλευση των εργαζομένων στο χώρο της απεργίας, αποφασίστηκε όπως ακυρωθεί η προγραμματισμένη μετάβαση εκπροσώπων τους και συντεχνιακών στα Υπουργεία Μεταφορών και Εργασίας, στη Λευκωσία.

Σε λίγο αναμένεται στο χώρο ο ΓΔ του Υπουργείου Μεταφορών, Σταύρος Μιχαήλ, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τις συντεχνίες και την εργοδοτική πλευρά, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Η απόρριψη, από την εταιρεία, της πρότασης του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων για αναστολή των απολύσεων τεσσάρων εργαζομένων και έναρξη διαλόγου σε μεσολαβητική σύσκεψη, έχει προκαλέσει αναστάτωση στους απεργούς, οι οποίοι θα αποφασίσουν τα επόμενα τους βήματα ανάλογα με το αποτέλεσμα της παρέμβασης του ΓΔ του Υπουργείου.

Πηγή: ΚΥΠΕ