«Το Πακιστάν προφανώς συναντάται μαζί τους», δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν, Bilaval Bhutto Zardari, αναφερόμενος στους Τουρκοκύπριους, λέγοντας ότι στην τελευταία ΓΣ του ΟΗΕ ο ίδος συναντήθηκε με την τ/κ αποστολή.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα Χαμπέρ Κίπρις, ο κ. Zardari έκανε δηλώσεις στον ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Αναντολού στην Νέα Υόρκη και κλήθηκε να σχολιάσει το θέμα της αναγνώρισης του ψευδοκράτους.

Στην ερώτηση «εάν το Πακιστάν θα αναγνώριζε την τδβκ, η οποία θέλει μια λύση δύο κρατών», ο Πακιστανός ΥΠΕΞ απάντησε: «Την τελευταία φορά που ήρθα στη Νέα Υόρκη για τις συνεδριάσεις της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ μαζί τους, πήγα στην αποστολή τους και μίλησα μαζί τους. Το Πακιστάν προφανώς συναντάται μαζί τους. Οι Τ/κ μίλησαν στη συνεδρίαση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, της οποίας προήδρευσα πέρυσι. Με αυτό τον τρόπο εμπλακήκαμε και συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε» είπε.

Ο Πακιστανός αξιωματούχος κάλεσε επίσης τις ΗΠΑ να απελευθερώσουν τα παγωμένα περιουσιακά στοιχεία του Αφγανιστάν και δήλωσε ότι η αφγανική οικονομία πρέπει να λειτουργήσει ξανά.

Κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη να εφαρμόσουν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη λύση του προβλήματος του Κασμίρ, λέγοντας ότι τα ΗΕ δεν πρέπει να κάνουν τα στραβά μάτια στην «τυραννία της Ινδίας. Όσοι υπερασπίζονται το ΣΑ, τον ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο πρέπει να είναι συνεπείς, είτε πρόκειται για την Ουκρανία είτε για το Κασμίρ».