Ενώπιον τριών πολύ σοβαρών προβλημάτων τα οποία εξελίσσονται ραγδαία και πιεστικά βρίσκεται η Λεμεσός του 2023 με πρώτο το κυκλοφοριακό αφού τα οχήματα αυξάνονται συνεχώς μέσα στο ίδιο οδικό δίκτυο, τόνισε ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΕΒΕ Λεμεσού  Ανδρέας  Τσουλόφτας προσθέτοντας πως επιβάλλεται άμεσα να ληφθούν μέτρα όπως η κατασκευή του βόρειου παρακαμπτήριου, αλλά και η εφαρμογή του ΣΒΑΚ για τη μείωση των αυτοκίνητων που αποτελεί μονόδρομο.

Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα είναι η διαχείριση των στερών αποβλήτων σε συνάρτηση με συνεχιζόμενη δυσλειτουργία της ΟΕΔΑ  στο Πεντάκωμο είπε ο κ. Τσουλόφτας προσθέτοντας ως σε πρόσφατη συνάντηση με τον υπουργό Γεωργίας λέχθηκε πως υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης και πως οι φορείς της πόλης αναμένουν τη εφαρμογή του.

Το 3ο σοβαρό πρόβλημα για τη Λεμεσό κατά τον πρόεδρο του ΕΒΕΛ είναι το στεγαστικό αφού οι τιμές ανέβηκαν στα ύψη  προσθέτοντας πως κάποιες προτάσεις του επιμελητηρίου υιοθετήθηκαν στη στεγαστική πολιτική της κυβέρνησης.