Το κουνούπι Aedes albopictus, γνωστό ως Κουνούπι Τίγρης, το οποίο μπορεί να μεταδώσει ασθένειες όπως τον κίτρινο και τον δάγκειο πυρετό εντοπίστηκε από πολίτες στη Λεμεσό, ενώ ο αναπληρωτής προϊστάμενος των Υγειονομικών Υπηρεσιών, Ηρόδοτος Ηροδότου δήλωσε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ότι δεν υπάρχουν στην Κύπρο οι συγκεκριμένες ασθένειες για να μπορούν να μεταδοθούν μέσω του κουνουπιού και δεν υπάρχει λόγος για πανικό.

Μετά τα παράπονα πολιτών, συνεργάτες των Υγειονομικών Υπηρεσιών, ειδικοί του ΤΕΠΑΚ, τοποθέτησαν παγίδες και παγίδευσαν αριθμό κουνουπιών.

Αύριο Δευτέρα οι Υγειονομικές Υπηρεσίες θα έχουν συνάντηση με το Δήμαρχο Λεμεσού και λειτουργούς από το ΤΕΠΑΚ, ώστε να καταρτίσουν σχέδιο δράσης, για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του πληθυσμού του κουνουπιού.

Όπως δήλωσε ο κ. Ηροδότου η ενημέρωση του κοινού θα γίνει με τη διάθεση φυλλαδίου για τα μέτρα που μπορεί ο καθένας να λάβει στο σπίτι του, ενώ σημειώνονται οι περιοχές όπου εντοπίζονται προβλήματα ώστε να ακολουθήσει ψεκασμός όπου χρειάζεται.