Το Κανάλι 6 σε συνεργασία με την Top Kinisis σας δίνουν μια μοναδική ευκαιρία να ταξιδέψετε στη Γεωργία, στην καρδιά του Καυκάσου! Ιστορία, πλούσια παράδοση, γαστρονομικές απολαύσεις και μοναδικές φυσικές ομορφιές.

 

ΓΕΩΡΓΙΑ
16/08 – 23/08/22
8 μέρες / 7 νύχτες

Πτήσεις με WIZZ AIR:
16 Αυγούστου W6 6404 Λάρνακα – Κιουτάισι 15:00-18:25
23 Αυγούστου W6 6403 Κιουτάισι – Λάρνακα 12:55-14:30

Πληροφορίες και κρατήσεις στο 25 820120, Κανάλι 6

 

Ξενοδοχεία:

ΚΟΥΤΑΙΣΙ: Newport Hotel, 4* ή παρόμοιο ξενοδοχείο / Δίκλινο: €1329 +€75 για 1 αποσκευή 20kg / Μονόκλινο: €1579 +€75 για 1 αποσκευή 20kg

ΜΠΟΡΖΟΜΙ: Borjomi Palace Hotel & SPA, 4* ή παρόμοιο ξενοδοχείο /Δίκλινο: €1329 +€75 για 1 αποσκευή 20kg /Μονόκλινο: €1579 +€75 για 1 αποσκευή 20kg

ΤΙΦΛΙΔΑ: Iota Hotel Tbilisi, 4* ή παρόμοιο ξενοδοχείο / Δίκλινο: €1329 +€75 για 1 αποσκευή 20kg / Μονόκλινο: €1579 +€75 για 1 αποσκευή 20kg

 

Προτεινόμενο Πρόγραμμα:

1η ημέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ – ΚΟΥΤΑΙΣΙ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο δύο ώρες πριν την αναχώρηση. Προορισμός μας αυτή τη φορά είναι η Γεωργία, μία χώρα με μοναδικότητα και χρώμα. Είναι ένα μέρος για εκείνους που έχουν βαρεθεί τη ρουτίνα της καθημερινότητας, για εκείνους που χρειάζονται να κινούνται εμπρός και να ανακαλύψουν κάτι νέο, φρέσκο και που πάντα θέλουν να επιλέγουν το καλύτερο – σε ομορφιά και σε συναίσθημα.

Η Γεωργία είναι μια χώρα με πανέμορφη φύση, συναρπαστικά βουνά και μυστηριώδη αρχαία κάστρα. Πρέπει να την γευτείτε! Εδώ έχει που να πάτε και τι να δείτε. Από την αρχαιότητα ο μυθικός πλούτος της Γεωργίας προσέλκυε τους ταξιδιώτες. Οι Αργοναύτες έπλευσαν στις ακτές της μυστηριώδους Κολχίδας για να πάρουν το Χρυσόμαλλο Δέρας. Οι μεγάλοι κατακτητές της αρχαιότητας οδηγούσαν το στρατό τους για να κατακτήσουν την μυστηριώδης Iberia. Ποιητές διαφόρων λαών επί αιώνες δοξάζανε την ομορφιά της χώρας, μια ομορφιά που απλώνεται ανάμεσα στα υπέροχα βουνά του Καύκασου. Τώρα και εσείς έχετε την ευκαιρία να αγγίξετε τη μοναδική κουλτούρα την οποία η Γεωργία έχει συσσωρεύσει στην διάρκεια θυελλωδών χιλιετιών. Θα σας δείξουμε τη μεγάλη ιστορία ενός μικρού κράτους.

Οι Γεωργιανοί θα εκτιμήσουν το ενδιαφέρον σας για τις παραδόσεις τους και θα σας το ανταποδώσουν με την εκπληκτική φιλοξενία τους. Ας ξεκινήσουμε το ταξίδι μας!

Άφιξη στο Κουταΐσι, μία από τις παλιότερες πόλεις της Ευρώπης, πρώτη πρωτεύουσα της Γεωργίας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η ημέρα: Κουταΐσι – Τσχαλτούμπο – Γκελάτι – Κουταΐσι (50 χλμ)
Μετά το πρωινό θα κάνουμε πανοραμική ξενάγηση πόλης, θα επισκεφθούμε αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου τον Καθεδρικό Ναό του Μπαγκράτι, το αριστούργημα της μεσαιωνικής Γεωργιανής αρχιτεκτονικής (11ος αι) – το σύμβολο ένωσης της Γεωργίας.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Σπήλαιο του Προμηθέα, το οποίο βρίσκεται κοντά στην πόλη Τσχαλτούμπο. Είναι μια φυσική σπηλιά που εκτείνεται σε μήκος 1.800 μέτρων. Οι μεγάλες αίθουσες με σταλακτίτες και σταλαγμίτες σε περίεργα σχήματα και χρώματα – λευκό, λαμπερό, κίτρινο και καφέ, ακόμη και το μαύρο – φαίνονται να είναι ακόμη πιο κομψά με φόντο την κλασική μουσική και τον ειδικό φωτισμό. Το Σπήλαιο του Προμηθέα κρύβει πολλές ομορφιές!

Η επόμενη μας στάση είναι το Γκελάτι, ένα μεσαιωνικό μοναστηριακό συγκρότημα, που αποτελείται από τρεις εκκλησίες. Ιδρύθηκε το 1106 από τον βασιλιά Δαυίδ Δ’ της Γεωργίας και αναγνωρίζεται από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Μετά το γεύμα σε τοπικό εστιατόριο επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση.

3η ημέρα: Κουταΐσι – Βάνι – Μπορζόμι (200 χλμ)
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τον οικισμό Βάνι, όπου ανακαλύφτηκε η αρχαία πόλη της Κολχίδας για να επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο. Ο Ευριπίδης συνέδεσε τον περίφημο μύθο της Αργοναυτικής εκστρατείας με την πόλη Κουταΐσι ή Αία, όπως ονομαζόταν τότε. Σύμφωνα με το μύθο εκεί ήταν το σπίτι του θρυλικού βασιλιά της Κολχίδας του Αιήτη και ο τόπος φύλαξης του Χρυσόμαλλου Δέρατος, για το οποίο οι Αργοναύτες ξεκίνησαν το ταξίδι τους.
Ο τόπος ήταν πλούσιος σε χρυσό και ανέπτυξε ιδιαίτερα την τέχνη της χρυσοχοΐας, η οποία αποδεικνύεται από τα πολλά ευρήματα που βρέθηκαν στις ανασκαφές του Βάνι και μπορούμε να τα δούμε στο μουσείο.

Συνεχίζουμε την διαδρομή μας προς την πόλη-θέρετρο Μπορζόμι, διασχίζοντας το πέρασμα Rikoti και απολαμβάνοντας τα όμορφα τοπία.

Μετά την άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, θα κάνουμε βόλτα στο Πάρκο του Μπορζόμι και θα ανεβούμε με τελεφερίκ στον λόφο σε υψόμετρο 1000 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Από εκεί ανοίγει καταπληκτική θέα στην πόλη και σε έναν καταρράκτη που ρέει μέχρι το μνημείο του Προμηθέα.

Επιστροφή και δείπνο στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα: Μπορζόμι – Βάρντζια – Αχαλτσίχε – Μπορζόμι (220 χλμ)
Πρωινό. Σήμερα θα έχετε μια εκδρομή στη Χρυσή Εποχή της Γεωργίας (12ος αι.), στην εποχή της βασιλείας της βασίλισσας Ταμάρας. Αυτή η ισχυρή γυναίκα, μαζί με πολλές εξαιρετικές πράξεις, συνδέεται με την ίδρυση της πόλης λαξευμένης στο βράχο, πόλης σπηλαίων – της Βάρντζιας ως οχυρής κατασκευής κοντά στα τουρκικά σύνορα. Η πόλη είναι χτισμένη σε πολλούς ορόφους, οι οποίοι συνδέονται με εσωτερικές σήραγγες.

Σημαντικό!!! Σας συμβουλεύουμε να φορέσετε άνετα παπούτσια για να αισθάνεστε άνετα κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, γιατί ο δρόμος δεν είναι εύκολος.

Θα γευματίσουμε σε ένα από τα φιλόξενα σπίτια της περιοχής και θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής. Καθοδόν, θα επισκεφθούμε το φρούριο Rabat, το οποίο χτίστηκε τον 9ο αιώνα. Αρχικά το φρούριο ονομαζόταν Lomisa, που σημαίνει «λιοντάρι» στα γεωργιανά. Τον 12ο αιώνα το όνομά του άλλαξε στο όνομα της πόλης όπου βρίσκεται – Αχαλτσίχε, που μεταφράζεται ως «νέο φρούριο». Το όνομα που γνωρίζουμε σήμερα προέρχεται από την αραβική λέξη Ραμπάτ, που σημαίνει «οχυρωμένο μέρος».

Το φρούριο εντυπωσιάζει με την αρχιτεκτονική από διαφορετικές περιόδους της ιστορίας με μογγολικές, οθωμανικές, γεωργιανές και άλλες επιρροές. Το Φρούριο Ραμπάτ είναι ένα πραγματικό πολιτιστικό και ιστορικό συγκρότημα σε μια έκταση περίπου επτά εκταρίων, χωρίζεται στο κάτω τμήμα – σύγχρονο και στο πάνω τμήμα – ιστορικό. Στο κάτω μέρος υπάρχουν καταστήματα, καφετέρια, εστιατόριο και ξενοδοχείο. Το πάνω μέρος περιλαμβάνει το Τζαμί Ahmediye (18ος αι), την Ορθόδοξη Εκκλησία (19ος αι), το κάστρο της οικογένειας Jakeli, καθώς και το ιστορικό μουσείο.

Επιστροφή στο Μπορζόμι. Ελεύθερος χρόνος.

5η ημέρα: Μπορζόμι – Γκόρι – Μτσχέτα – Τιφλίδα (190 χλμ)
Μετά το πρωινό αναχώρηση για την πόλη Γκόρι όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο του Στάλιν (Ιωσήφ Τζουγκασβίλι), του διάσημου σοβιετικού ηγέτη. Θα ακούσουμε για την ζωή και την πολιτική σταδιοδρομία μίας από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες του εικοστού αιώνα. Στην αυλή του μουσείου θα δούμε το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Στάλιν και βαγόνι του τρένου με το οποίο αυτός πήγε στην Τεχεράνη και τη Γιάλτα για διασκέψεις για την αντιμετώπιση θεμάτων παγκόσμιας σημασίας.

Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας. Φτάνουμε στην πόλη Μτσχέτα. Η αρχαία πρωτεύουσα της Γεωργίας, από τον 5ο αιώνα αποκτά την ιδιότητα του θρησκευτικό κέντρου της χώρας και μετατρέπεται στα “Γεωργιανά Ιεροσόλυμα”. Τα μνημεία της αναφέρονται στον κατάλογο της Παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό Svetitshoveli. Περίτεχνο τέμπλο του 11ου αιώνα, δεν είναι απλά ένα σύμβολο της Χρυσής Εποχής της Γεωργίας, καθώς η ιστορία της
κατασκευής του συνδέεται με πολλούς μύθους. Οι τοίχοι του ναού κρύβουν πολλά ιερά μυστήρια και το θρυλικότερο από αυτά είναι ο θαμμένος στη βάση του ναού Χιτώνας του Κυρίου.

Φεύγοντας από την Mtskheta, θα επισκεφθούμε τον ναό Jvari του VI αιώνα, που στέκεται στην κορυφή του βουνού, από την οποία ανοίγει μια εκπληκτική θέα στη συμβολή των ποταμών Mtkvari και Aragvi, στα περίχωρα της πόλης Μτσχέτα και στις κορυφές του Μεγάλου Καυκάσου. Ο ναός αναγνωρίζεται ως αριστούργημα της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής.

Αναχώρηση για Τιφλίδα. Το απόγευμα άφιξη στην πρωτεύουσα της Γεωργίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση.
Το βράδυ θα ανεβούμε με τελεφερίκ (cable car) στο κάστρο Ναρικάλα, από εκεί θα θαυμάσουμε την εκπληκτική θέα της Παλιάς πόλης. Στη συνέχεια μας περιμένει δείπνο με ζωντανή μουσική σε τοπικό εστιατόριο.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Τιφλίδα – Μποντμπέ – Σιγκνάχι – Τιφλίδα (250 χλμ)
Η Γεωργία θεωρείται η γενέτειρα του κρασιού. Σήμερα θα ταξιδέψουμε σε μια από τις γνωστότερες αμπελουργικές περιοχές της χώρας. Μετά το πρωινό μας περιμένει η περιοχή Καχέτι και οι διάσημοι αμπελώνες της εύφορης κοιλάδας Alazanskaya. Η πρώτη μας στάση είναι το επισκοπικό συγκρότημα Μποντμπέ. Σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία, στους πρόποδες της μεγάλης οροσειράς του Καυκάσου βρίσκεται η Ιερά Μονή Αγίας Ισαποστόλου Νίνο. Μέσα στο περίτεχνα ζωγραφισμένο ναό του ΙΧ αιώνα φυλάσσονται τα Άγια λείψανα της Αγίας Νίνο, διαφωτίστριας της Γεωργίας.

Η επόμενη μας στάση είναι η πόλη Σιγκνάχι. Σαν να αιωρείται στον αέρα, η μικρή αυτή πόλη μας εντυπωσιάζει με την ιδιαίτερη γοητεία της και μας ταξιδεύει στο παρελθόν. Είναι μια γραφική πόλη- φρούριο και περικυκλώνεται από ένα μεγάλο οχυρωματικό τείχος με 28 πύργους, οι δρόμοι της διακοσμούνται με αγαλματάκια από τους πίνακες του μεγάλου γεωργιανού αυτοδίδακτου καλλιτέχνη, του Niko Pirosmani.

Τελειώνουμε τη σημερινή μας ξενάγηση με στάση για γεύμα σε ένα χωριό της περιοχής. Αυτή η επίσκεψη θα μας βοηθήσει να νιώσουμε τις παραδόσεις και τα μυστικά της αρχαίας γεωργιανής οινοποίησης. Θα κάνουμε masterclass (μαθήματα) στη μαγειρική και θα φτιάξουμε την τσουρτσχέλα, ένα γεωργιανό γλυκό. Μετά το σπιτικό νοστιμότατο γεύμα συνοδευόμενο από το ωραίο κρασί, χαρούμενοι και με καλή διάθεση θα επιστρέψουμε στην Τιφλίδα. Ξεκούραση.

7η ημέρα: Τιφλίδα
Μετά το πρωινό ξεκινάμε γνωριμία με την πολυεθνική, πολυθρησκευτική και πολυπολιτισμική Τιφλίδα. Η πόλη, που ιδρύθηκε τον 5ο αιώνα μ. Χ., είναι το κέντρο της ένωσης της Ανατολής και της Δύσης. Προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Η Τιφλίδα είναι διάσημη για τα ιστορικά της μνημεία και τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα καραβάν σαράι και τα λουτρά με τις ιαματικές πηγές, από τις οποίες η πόλη πήρε και το όνομά της. Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με τα λόγια του Αλέξανδρου Δουμά, η Τιφλίδα είναι «πόλη του μύθου και του ρομαντισμού» με «παράξενη, συναρπαστική γοητεία».

Σημαντικό !!!! Η ξενάγηση θα είναι και με τα πόδια, και με λεωφορείο, επειδή μερικά σημεία της Παλιάς πόλης δεν είναι προσβάσιμα για αυτοκίνητα.

Στην ξενάγηση της Τιφλίδας θα μάθουμε για την ιστορία της πόλης, θα δούμε τα αξιοθέατά της, την εκκλησία Μετέχι τον Καθεδρικό Ναό Σιόνι, την Γέφυρα Της Ειρήνης, την εκκλησία Αντσισχάτι, τη Συναγωγή και το Τζαμί, τα τυπικά γεωργιανά σπίτια του 19ου αιώνα, διακοσμημένα με όμορφα σκαλιστά μπαλκόνια.

Το βράδυ θα έχουμε αποχαιρετιστήριο δείπνο σε ένα τοπικό εστιατόριο.

8η ημέρα: ΤΙΦΛΙΔΑ – ΚΟΥΤΑΙΣΙ – ΛΑΡΝΑΚΑ
Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν… Έτσι και το δικό μας όμορφο ταξίδι έφτασε προς το τέλος του. Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό
κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη εξυπηρέτηση του γκρουπ, πάντα με την παροχή όλων των υπηρεσιών.

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα – Κιουτάισι – Λάρνακα με πτήσεις της WizzAir
 • Φόροι αεροδρομίων
 •  Μία Χειραποσκευή 10kg και μία προσωπική τσάντα ανά άτομο
 •  Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με πρωινό
 •  2 Δείπνα σε τοπικά εστιατόρια, 1 Δείπνο στο ξενοδοχείο, 1 Γεύμα στο τοπικό εστιατόριο, 2 Γεύματα παραδοσιακά στα σπίτια (σύνολο-6)
 • 1 Μάθημα μαγειρικής (master class)
 •  1 Γευσιγνωσία κρασιού
 • Μεταφορές με λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός
 • Είσοδοι στα πιο κάτω σημεία ενδιαφέροντος:
  – Σπήλαιο Προμηθέα
  – αρχαιολογικό μουσείο Βάνι
  – πάρκο Μπορζόμι & τελεφερίκ
  – η πόλη των σπηλαίων Βάρντζια
  – φρούριο Ραμπάτ
  – μουσείο του Στάλιν
  – τελεφερίκ στην Τιφλίδα
 • Συνοδός του γραφείου μας και συνοδός από το Κανάλι 6

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.
 • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματαΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
  1. Οι παραπάνω τιμές είναι προσφορά και σε παρούσα φάση δεν έχει γίνει καμία κράτηση. Η τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων έχει υπολογιστεί βάσει σημερινής διαθεσιμότητας.
  2. Με την αποδοχή της προσφοράς δεσμευόμαστε 100% με τις αεροπορικές θέσεις.
  3. Οι παραπάνω τιμές ισχύουν για συγκεκριμένο αριθμό ατόμων 30 ατόμων.
  4. Η παραπάνω προσφορά ισχύει για συγκεκριμένες ημερομηνίες 16/08-23/08/2022.
  5. Για να προβούμε σε κρατήσεις χρειάζεται γραπτή από εσάς επιβεβαίωση της προσφοράς και προκαταβολή €500 κατ’ άτομο εντός 15 ημερών.
  6. Μετά την επικύρωση της προσφοράς και με την παράδοση των εισιτηρίων θα σας ετοιμάζουμε αναλυτικό βιβλιαράκι με όλες τις πληροφορίες και λεπτομέρειες του ταξιδιού σας.