Περί τα μέσα Ιουλίου θα προχωρήσει το Υπουργείο Μεταφορών στην προκήρυξη προσφορών, μ’ ένα κονδύλι 120 χιλιάδων ευρώ, για την εγκατάσταση φώτων τροχαίας στον κυκλικό κόμβο Αγίας Φύλας στον παρακαμπτήριο, για την απάμβλυνση του χρόνιου κυκλοφοριακού προβλήματος στην περιοχή.

Όπως ανέφερε στο Κανάλι 6 πηγή από τα Δημόσια Έργα, εξετάζεται το ενδεχόμενο στην προσφορά να περιληφθεί και η επίστρωση τμήματος του δρόμου.

Με αυτά τα δεδομένα, η κατακύρωση της προσφοράς και η υπογραφή των συμβολαίων, αναμένεται να γίνει τον ερχόμενο Οκτώβριο. Στην όλη διαδικασία παρατηρείται καθυστέρηση, αφού αρχικά είχε λεχθεί πως επρόκειτο να προκηρυχθούν τον Μάρτιο οι προσφορές, ενώ στη συνέχεια, όπως είχε δηλώσει στις 14 Μαΐου στον σταθμό μας ο υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, οι προσφορές θα προκηρύσσονταν εντός του μηνός.

Ο Γιάννης Καρούσος είχε τονίσει μιλώντας στο Κανάλι 6, πως με την εγκατάσταση φώτων τροχαίας στον κυκλικό κόμβο, μ’ έναν τρόπο διαφορετικό από αυτόν που γνωρίζουμε στην Κύπρο, θα υπάρξει μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης έως 50%, με βάση τη μελέτη που έχει εκπονηθεί. Ο υπουργός ανέφερε ότι μελλοντικά το μέτρο θα επεκταθεί και στους άλλους κόμβους του παρακαμπτηρίου αφού, με μια σχετικά μικρή δαπάνη, επιλύεται ένα σημαντικό πρόβλημα.

Να υπενθυμίσουμε πως ως δεύτερο μέτρο για αντιμετώπιση του προβλήματος της συμφόρησης στην περιοχή, αποφασίστηκε η προώθηση της κατασκευής της λεωφόρου Ευαγόρα Λανίτη το 2021, για να συνδεθεί η 1ης Απριλίου με τη λεωφόρο Γιάννου Κρανιδιώτη και τον κυκλοφοριακό κόμβο Πολεμιδιών.

Χάρης Παναγιώτου 

 

Διαβάστε σχετικά: Φώτα τροχαίας στον κόμβο της Αγίας Φύλας πριν την επόμενη σχολική χρονιά

Ξεκινά το έργο του δρόμου Λεμεσού-Σαϊττά – Προκηρύσσονται προσφορές για φώτα τροχαίας στον κόμβο Αγίας Φύλας