Το αργότερο μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθεί το δημοσιονομικό πακέτο στήριξης της οικονομίας, εν μέσω της αναταραχής που δημιουργείται από την πανδημία του κορωνοϊού, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

Ερωτηθείς γιατί δεν ανακοινώθηκαν τα μέτρα κατά το χθεσινοβραδινό διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Κούσιος είπε πως το πακέτο είναι σχεδόν έτοιμο, αλλά πρέπει να ολοκληρωθεί η κοστολόγησή των μέτρων και ακολούθως θα υποβληθεί για τις απαιτούμενες εγκρίσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού ότι υπάρχουν και ζητήματα κρατικών ενισχύσεων.

Υπενθυμίζεται πως σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων την περασμένη Πέμπτη, ο Υπουργός Οικονομικών είπε πως τα μέτρα θα περιλαμβάνουν ένα μείγμα χορηγιών και ενισχύσεων, αλλά και μέτρων φορολογικής ανακούφισης.

Εξάλλου, η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, είχε δηλώσει πως το πακέτο στοχεύει στην προστασία των θέσεων εργασίας και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, ενώ εξετάζεται πώς θα στηριχθούν οι εργαζόμενοι που επηρεάζονται από την απόφαση για κλείσιμο των σχολείων.

Πηγή: ΚΥΠΕ