Συνέρχεται στις 11:00 την Κυριακή σε έκτακτη συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου να εγκρίνει τα μέτρα που προτείνουν Υπουργείο Οικονομικών και Υπουργείο Εργασίας για αντιμετώπιση των συνεπειών της επιδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

 «Το Υπουργικό Συμβούλιο θα συζητήσει και θα εγκρίνει τα μέτρα που προτείνονται από το Υπουργείο Οικονομικών και αφορούν τα οικονομικά μέτρα για στήριξη της Οικονομίας του τόπου, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, του τουρισμού και άλλα», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Κούσιος.

Σημειώνει ακόμη ότι περαιτέρω θα συζητήσει και θα εγκρίνει το πακέτο μέτρων που προτείνεται από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και που αφορά τις εργασιακές σχέσεις, τις θέσεις εργασίας, τη στήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, των γονέων που θα πρέπει να απέχουν από την εργασία τους για φύλαξη των παιδιών τους, καθώς και τη στήριξη των ατόμων που αναγκαστικά θα πρέπει να απέχουν από τις εργασίες τους λόγω της κρίσης που προέκυψε με την πανδημία του κορωνοϊού.

«Το Υπουργικό Συμβούλιο, ανάλογα με τις εξελίξεις και τις αξιολογήσεις που γίνονται καθημερινά, δυνατόν να απασχοληθεί και με άλλα μέτρα που αφορούν την πρόληψη επέκτασης του κορωνοϊού», καταλήγει.