Την ερχόμενη Τρίτη, 8 Μαρτίου, αναμένεται η πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας της Κύπρου προς τον ουκρανικό λαό, μετά από σχετικές διευθετήσεις που έγιναν και σε συνεννόηση με τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Επίτροπος του Πολίτη, Παναγιώτης Σεντώνα, αναφέρει πως το πρώτο πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας περιλαμβάνει ιατροφαρμακευτικά προϊόντα αξίας €700.000, τρόφιμα, για τη συλλογή των οποίων ενεργοποιήθηκαν πέραν των 40 κέντρων παγκύπρια και εξοπλισμό που αφορά την πολιτική προστασία (αντίσκηνα, υπνόσακοι, σετ πρώτων βοηθειών κ.ά.).

Σημειώνεται ότι η Κυβέρνηση έχει ήδη συνεισφέρει, μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, το ποσό των €100.000 προς το Ταμείο Ανθρωπιστικής Βοήθειας για την Ουκρανία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ukraine Humanitarian Fund – United Nations Office for the Coordination of Humanitarian Affairs).

Όπως σημειώνει η Κυβέρνηση επιθυμεί να ευχαριστήσει τους πολίτες, τις οργανώσεις, τους οργανισμούς, τις ιδιωτικές εταιρείες, τους Δήμους, τις Κοινότητες, την Αρχή Λιμένων Κύπρου, αλλά και όσους άλλους συνέβαλαν στην προσπάθεια συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας, κάτι που περίτρανα αποδεικνύει για άλλη μια φορά την ευαισθησία του λαού μας, ο οποίος στέκεται αρωγός προς τον ουκρανικό λαό.

Σύμφωνα με τον Επίτροπο του Πολίτη, η αξιολόγηση των αναγκών επί του εδάφους συνεχίζεται σε συνεργασία με τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ένωσης.

Διευκρινίζει, τέλος, ότι η συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας στα κέντρα που λειτουργούν σε όλη την Κύπρο συνεχίζεται.