Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λεμεσού, στο πλαίσιο των δράσεων της και ειδικότερα της αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου της ευρύτερης Λεμεσού, εγκατέστησε γλυπτό, με την ονομασία «το Κοχύλι», στην παραλία της Παρεκκλησιάς.

Το νέο γλυπτό, που παρουσιάστηκε σήμερα  το μεσημέρι σε δημοσιογραφική διάσκεψη, είναι ένα έργο της Κύπριας γλύπτριας Γιώτας Ιωαννίδου.  Συγκεκριμένα, αναπαριστά ένα κορίτσι που κρατάει στο αυτί του ένα κοχύλι και αφουγκράζεται.

Το γλυπτό, ύψους 140 εκ., είναι φτιαγμένο από μπρούτζο και τοποθετήθηκε σε βάση από βράχο της περιοχής.

Η ΕΤΑΛ αναφέρει ότι το έργο συμβολίζει τη σχέση του ανθρώπου με τη θάλασσα, όπου η θάλασσα αφηγείται μυστικά και ιστορίες από τα βάθη του χρόνου.

Δωρητής του έργου είναι ο Αλέξανδρος Jiang, γνωστός επιχειρηματίας από την Κίνα που ζει μόνιμα και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Κύπρο.

Η όλη προσπάθεια έγινε με την ουσιαστική υποστήριξη του Κοινοτικού Συμβουλίου Παρεκκλησιάς.

Σημειώνεται ότι η ΕΤΑΛ έχει ήδη αντικαταστήσει παγκάκια και κάδους κατά μήκους του παραλιακού πεζοδρόμου, έχει δημιουργήσει υπαίθρια γυμναστήρια σε διάφορα σημεία και με τη συγκεκριμένη δράση, με την προσθήκη της γλυπτικής εγκατάστασης «το Κοχύλι», δημιουργεί ένα Instagrammable σημείο με φόντο μια από τις δημοφιλέστερες παραλίες της Λεμεσού.