Τη χάραξη και κατασκευή του δρόμου πρωταρχικής σημασίας, που εφάπτεται της βιομηχανικής περιοχής Αγίου Αθανασίου και θα συνδέει τον Δήμο Γερμασόγειας με τον Δήμο Αγίου Αθανασίου, αξιώνουν οι κάτοικοι της οδού Δωδεκανήσου, με επιστολή τους προς το Δήμο και τα αρμόδια Υπουργεία.

Οι κάτοικοι της οδού Δωδεκανήσου τονίζουν ότι υποφέρουν εδώ και δύο δεκαετίες από την έντονη κυκλοφοριακή κίνηση, την ηχορύπανση και τα καυσαέρια οχημάτων, επειδή ο δρόμος που βρίσκεται σε καθαρά οικιστική περιοχή, παρουσιάζει κυκλοφοριακό φόρτο, ίσο με τις πιο εμπορικές λεωφόρους της Λεμεσού.

Τονίζουν πως τα τελευταία 3-4 χρόνια, με τη λειτουργία του Foley’s School και του Γερμανικού Ογκολογικού, η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής και ανοχής.

Ο Δήμαρχος Γεμασόγειας, Κυριάκος Ξυδιάς, δήλωσε ότι από της εκλογής του κατέβαλε προσπάθειες να προωθηθεί το έργο αυτό, κάτι που συνεχίζει να κάνει αυτή την περίοδο, μέσω του νυν Υπουργού, Γιάννη Καρούσου.

Τόνισε δε, πως θα επιδιώξει συνάντηση με τους κατοίκους της Δωδεκανήσου, προκειμένου από κοινού να πιέσουν για να προχωρήσει το έργο.

Χάρης Παναγιώτου