Την εκπόνηση τελικού ρυθμιστικού σχεδίου για τον βόρειο παρακαμπτήριο της Λεμεσού σε ολόκληρη την έκταση του, ανήγγειλε ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, προκειμένου, όπως είπε, να δώσει λύση στο οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Λεμεσός.

Ο κ. Καρούσος προέβη σε δηλώσεις μετά από συνάντηση στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, με τον Δήμαρχο Λεμεσού, Νίκο Νικολαϊδη, και ανέφερε ακόμη ότι, παράλληλα, θα προωθηθούν, το συντομότερο, η κατασκευή της Λεωφόρου Ευαγόρα Λανίτη, και της υπέργειας διάβασης, που θα ενώνει τις οδούς Έλλης Λαμπέτη και Κωστή Παλαμά, που προορίζεται για χρήση μόνο από λεωφορεία, μοτοσικλέτες και ποδήλατα.

Ο κ. Καρούσος ανέφερε ακόμη ότι για το θέμα της σύνδεσης της Αγίας Φυλάξεως με τη Λεωφόρο Μακαρίου, αποφασίστηκε να ανατεθεί η εκπόνηση μελέτης σε ιδιώτη μελετητή, για εναλλακτικές λύσεις πέραν του κυκλικού κόμβου, με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, όπως τα έξυπνα φώτα. Η μελέτη αυτή αναμένεται να είναι έτοιμη σε δύο μήνες, σημείωσε ο Υπουργός.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λεμεσού, σημείωσε ότι μέσα από τη σημερινή σύσκεψη δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες που θα επισπεύσουν την προώθηση των έργων.