Την απόσυρση της υποψηφιότητας του για τις Προεδρικές εκλογές ανακοίνωσε ο Μάριος Ηλιάδης, λέγοντας ότι όταν αποφάσισε να κατέλθει πριν 14 μήνες το έκανε γιατί πίστευε “ότι ως ένα υπερκομματικό και ανεξάρτητο πολιτικό πρόσωπο, μπορούσα και όφειλα τη δεδομένη στιγμή, να δηλώσω παρών, σε μία κρίσιμη και καθοριστική για την πατρίδα μας καμπή”.

Φιλοδοξούσε, πρόσθεσε, ότι η δική του υποψηφιότητα θα λειτουργούσε ως εφαλτήριο για την προώθηση τριών κυρίως στόχων: την συγκρότηση μίας ενωτικής κυβέρνησης Συλλογικής Ευθύνης, ν’ αφυπνίσει και συνενώσει όλους τους πολίτες σ’ ένα μέτωπο κατά της διαφθοράς, της διαπλοκής, της αναξιοκρατίας και ευνοιοκρατίας που επικράτησαν τα τελευταία χρόνια, να φέρει μία νέα διακυβέρνηση στον τόπο, η οποία να έχει στο επίκεντρο της τον άνθρωπο και να είναι αποφασισμένη να σμικρύνει τουλάχιστον τις μεγάλες ανισότητες και αδικίες που επικρατούν σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε, στους 14 αυτούς μήνες, απευθύνθηκε μ’ ενωτική διάθεση προς τις πολιτικές δυνάμεις και προς άλλους διεκδικητές της Προεδρίας αλλά και προς τους πολίτες, ανέλαβε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την συνένωση όλων όσων έχουν κοινές ανησυχίες, αγωνίες και στόχους με τον ίδιο.

Οφείλει ν’ αναγνωρίσει, είπε, ότι δεν κατόρθωσε να πείσει σ’ ότι επεδίωξε. “Ούτε οι προσπάθειες μου για συνένωση δυνάμεων πέτυχαν, αλλά ούτε και τα μηνύματα που προσπάθησα να στείλω στους πολίτες βρήκαν την αναμενόμενη ανταπόκριση”.

“Δυστυχώς, αποδεικνύεται γι’ άλλη μία φορά, ότι μία μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών παραμένει προσκολλημένη σε κομματικές λογικές και μία άλλη, δυστυχώς ακόμη μεγαλύτερη, γύρισε για τα καλά την πλάτη της στην πολιτική και επιλέγει την αδιαφορία και την αποχή απ’ τα κοινά”.

Προσωπικά, είπε, ως υπεύθυνος πολίτης, “θ’ ασκήσω κανονικά το εκλογικό μου δικαίωμα και δεν θα επιλέξω την αποχή που θεωρώ ανάθεμα για τη δημοκρατία μας”.

Θεωρεί, συνέχισε, ότι ο νέος Πρόεδρος πρέπει να είναι ένα αποδεδειγμένα έντιμο, αδιάφθορο και προοδευτικό πρόσωπο με δυνατότητες εκλογής στην Προεδρία του κράτους και πιστά προσηλωμένο στο αίτημα της κοινωνίας για αλλαγή, με κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανησυχίες και ευαισθησίες, μ’ εμπειρίες και ικανότητες χειρισμού του κυπριακού προβλήματος και με ξεκάθαρο προσανατολισμό ως προς την επιδιωκόμενη λύση, που για τον ίδιο δεν είναι άλλη παρά μόνο η λύση Ομοσπονδίας όπως προβλέπεται απ’ τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

Υπόσχεται τέλος ότι ότι θα παραμείνει ενεργός πολίτης και ευχαριστεί θερμά εκείνους που πίστεψαν στον ίδιο και τον στήριξαν και απολογείται εάν απογοήτευσε κάποιους με την απόφασή του για απόσυρση της υποψηφιότητάς του.

Πηγή: ΚΥΠΕ