«Οι Φθινοπωρινές Προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καταδεικνύουν την ανθεκτικότητα, την ευελιξία και ικανότητα προσαρμογής της κυπριακής οικονομίας σε δύσκολα οικονομικά δεδομένα δήλωσε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.
Πρόσθεσε δε, πως ιδιαίτερης σημασίας είναι το γεγονός ότι η Κύπρος συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πέντε χώρες στην Ευρωζώνη με τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης τα τρία έτη 2023-2025.
Σε ενημέρωση των ΜΜΕ στο Προεδρικό, ο κ. Λετυμπιώτης τόνισε πως οι προβλέψεις για συνέχιση της επιβράδυνσης του πληθωρισμού, ανάπτυξη της ήδη ισχυρής αγοράς εργασίας και για σημαντική μείωση του χρέους προς το ΑΕΠ επιβεβαιώνουν την οικονομική πολιτική της χώρας μας.
Τόνισε πως Κυβέρνηση θα συνεχίσει να θωρακίζει και να αναπτύσσει την οικονομία, με σύνεση και υπευθυνότητα. «Δημοσιονομική υπευθυνότητα, ισχυρό χρηματοπιστωτικό σύστημα και συνεχείς μεταρρυθμίσεις αποτελούν το τρίπτυχο των πυλώνων των πολιτικών μας.
Η ισχυρή οικονομία αποτελεί προϋπόθεση για ένα κράτος πρόνοιας, που να βελτιώνει ουσιαστικά την καθημερινότητα των πολιτών» κατέληξε.