Κατηγορήθηκε γραπτώς εν αναμονή οδηγιών από την γενική Εισαγγελία το πρόσωπο, το οποίο χθες φέρεται να απέκοψε τον δρόμο με τρακτέρ και να επιτέθηκε σε λειτουργούς της υπηρεσίας περιβάλλοντος και της πυροσβεστικής, που μετέβησαν για έλεγχο σε ανοικτό χώρο που διατηρεί στον Άγιο Σύλα.

Οι λειτουργοί τόσο της υπηρεσίας περιβάλλοντος όσο και της πυροσβεστικής, μετέβησαν στο σημείο, μετά από τηλεφωνική καταγγελία που υπήρξε, ότι εκεί θα γινόταν απόρριψη αποβλήτων από εκσκαφές και κατεδαφίσεις, κάτι που δεν επιτρέπεται, αφού υπάρχουν ειδικά αδειοδοτημένοι χώροι για τα υλικά αυτά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ιδιοκτήτης του χώρου τους απέκοψε το δρόμο και φαίνεται να τους απείλησε ενώ επιτέθηκε και σε ένα από τους λειτουργούς.

Μετά την επέμβαση της αστυνομίας, οι λειτουργοί έφυγαν και μετέβησαν σε αστυνομικό σταθμό όπου έδωσαν καταθέσεις.

Στην συνέχεια ο φερόμενος ως δράστης κλήθηκε στην αστυνομία και αφού του λήφθηκε κατάθεση, κατηγορήθηκε  γραπτώς.

Ο Διευθυντής του Τμήματος Περιβάλλοντος Κώστας Χατζηπαναγιώτου σε σημερινές του δηλώσεις στην τηλεόραση του αντένα ανέφερε ότι το χθεσινό περιστατικό ήταν αρκετά σοβαρό αφού απειλήθηκε η σωματική ακεραιότητα των λειτουργών.

Όπως εξήγησε ο κύριος Χατζηπαναγιώτου, στην Κύπρο, δεν λειτουργεί μια οργανωμένη δομή για  περιβαλλοντικούς ελέγχους σε αυτούς τους χώρους και τέτοια περιστατικά συμβαίνουν τακτικά.

Το κράτος έχει διαπιστώσει αυτή την ανεπάρκεια, επεσήμανε, και πρόσθεσε ότι στην προτεινόμενη γενική διεύθυνση περιβάλλοντος η οποία είναι υπό δημιουργία, υπάρχει σαφής πρόνοια για δημιουργία υπηρεσίας αφιερωμένης σε περιβαλλοντικούς ελέγχους.