Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι διεργασίες του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και των συμβούλων του, σε ό,τι αφορά τη σύσταση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε συγχαρητήριο μήνυμα από τον ύπατο εκπρόσωπο για θέματα εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ με τον οποίο θα συναντηθεί κατά την επίσκεψη του στις Βρυξέλλες στην σύνοδο κορυφής του ερχόμενου Μαρτίου.

Στόχος όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι να καταρτιστεί το νέο Υπουργικό λαμβάνοντας υπόψιν τις απόψεις και των δυνάμεων που στήριξαν τον κ. Χριστοδουλίδη και αυτών που δεν τον στήριξαν. Ο ίδιος ο νέος Πρόεδρος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι σκοπός του είναι να διοριστούν τεχνοκράτες με πολιτική προσέγγιση, από όλες τις επαρχίες, στα Υπουργεία και αναμένεται ότι οι αποφάσεις αυτές θα γίνουν γνωστές περί τα τέλη του μηνός.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, αφού συναντήθηκε με τους προέδρους κομμάτων που τον στήριξαν, είχε σήμερα συναντήσεις με τους αρχηγούς των δύο μεγαλύτερων κομμάτων. Σε εξέλιξη βρίσκεται συνάντηση με τον γ.γ. του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου, ενώ νωρίτερα ο νέος Πρόεδρος είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ σε ένα καλό κλίμα… με τον κ. Νεοφύτου να επαναλαμβάνει ότι ο. κ. Χριστοδουλίδης μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη του κόμματος του.

Ο κ. Νεοφύτου είπε επίσης ότι έχει μιλήσει με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του ζήτησε να βρεθεί τρόπος ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι μέρος του κόμματος της δεξιάς στις Βρυξέλλες, ενώ σημείωσε ότι ο ΔΗΣΥ είναι έτοιμος να συμμετέχει σε μια ομάδα που θα συσταθεί για το Κυπριακό. Ευχαρίστησε επίσης τον κ. Χριστοδουλίδη για το γεγονός ότι ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνουν διορισμοί στο Υπουργικό από στελέχη του ΔΗΣΥ.

Ερωτηθείς για τις εσωκομματικές εκλογές στον ΔΗΣΥ ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι η δική του υποψηφιότητα στις Προεδρικές ήταν αποτέλεσμα συλλογικών αποφάσεων και πως τα λάθη που έγιναν πρέπει να γίνουν μάθημα για όλους. Ανέφερε επίσης ότι είναι δικαίωμα των δύο στενών συνεργατών του ή όποιου άλλου επιθυμεί να υποβάλει υποψηφιότητα για την Προεδρία του κόμματος.

Πέραν του Χάρη Γεωργιάδη υποψηφιότητα εξήγγειλε σήμερα επίσημα μέσω ενός βίντεο και ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου κάνοντας λόγο για την αναγκαιότητα συνολικής επανεκκίνησης του κόμματος με ενότητα και ανανέωση σε όλα τα επίπεδα.