Πρόθεση να επαναφέρει το εδώ και δεκαετίες διακηρυγμένο αίτημα του Δήμου Γερμασόγειας όπως του δοθεί η διαχείριση της παραλιακής περιοχής Δασούδι που εμπίπτει στα όρια του, εξέφρασε μιλώντας στο Κανάλι 6 ο Δήμαρχος Ανατολικής Λεμεσού, Κυριάκος Ξυδιάς.

Με αφορμή παράπονα που δέχθηκε η Πρωϊνή Ενημερωτική Εκπομπή στο Κανάλι 6, για την κακή κατάσταση του οδοστρώματος στους χώρους στάθμευσης της παραλιακής περιοχής που επιστρώθηκαν τη δεκαετία του 1980, ο Κυριάκος Ξυδιάς μας ανέφερε πως εφόσον παραχωρηθεί το Δασούδι στον Δήμο, τότε η Τοπική Αρχή θα χειριστεί το θέμα.

Σε ερώτημα μας κατά πόσο επαναφέρει (δεδομένης της δημιουργίας του Δήμου Ανατολικής Λεμεσού) το αίτημα να δοθεί στην Τοπική Αρχή η διαχείριση της δημοφιλούς παραλίας, ο κ. Ξυδιάς απάντησε πως θα θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και μετά θα διατυπώσει επίσημα το αίτημα.

Ως γνωστόν, τη διαχείριση των εγκαταστάσεων στο Δασούδι είχε παλαιότερα ο ΚΟΤ και πλέον έχει περάσει στο Υφυπουργείο Τουρισμού. Το Δασούδι αυτό καθ’ αυτό εμπίπτει στην κυριότητα του Τμήματος Δασών.

Παλαιότερα είχε τεθεί επανειλημμένα από τους εκάστοτε Δημάρχους της Γερμασόγειας το αίτημα να δοθεί το Δασούδι στο Δήμο, αίτημα που είχε υποστηριχθεί και από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να ευοδωθεί.

Το Κανάλι 6 διαβίβασε το αίτημα για βελτίωση του οδοστρώματος στους χώρους στάθμευσης στο Δασούδι και στο Υφυπουργείο Τουρισμού και αναμένει την απάντηση τους.