Μάχη για την Προεδρία της Ένωσης Κοινοτήτων Λεμεσού θα δοθεί κατά τη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί εντός Ιουλίου, μετά τη ανάδειξη των νέων κοινοταρχών κατά τις πρόσφατες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, αφού τη θέση διεκδικούν δυο καταξιωμένοι τοπικοί παράγοντες. Όπως δήλωσε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή στο Κανάλι 6 ο νυν πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Λευτέρης Περικλή, προτίθεται να επαναδιεκδικήσει τη θέση.

Υποψήφιος για την προεδρία της Ένωσης Κοινοτήτων Λεμεσού θα είναι και ο πρώην πρόεδρος της Σάββας Σάββα, ο οποίος έχει εκλεγεί κοινοτάρχης Άλασσας, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος στο Κανάλι 6.

Να σημειωθεί ότι οι ανθυποψήφιοι σήμερα, παλαιότερα είχαν θητεύσει μαζί στο Συμβούλιο της Ένωσης Κοινοτήτων Λεμεσού, με τις ιδιότητες του προέδρου ο Σάββας Σάββα και του αντιπροέδρου ο Λευτέρης Περικλή και ήταν στενοί συνεργάτες.

Υπηρξαν δε και εκ των πρωτεργατών για τη δημιουργία του πρώτου συμπλέγματος Κοινοτήτων στην επαρχία Λεμεσού, αυτού των 11 Κοινοτήτων Κούρρη και Ξυλούρικου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού μας, με τροπολογία που θα τεθεί ενώπιον της Βουλής το επόμενο διάστημα στο νόμο της Μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων κάθε επαρχίας, θα είναι και αντιπρόεδρος στον Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης.

Επίσης στον ΕΟΑ θα μετέχουν και ακόμη 5 μέλη του Συμβουλίου της Τοπικής Ένωσης Κοινοτήτων.