Σε κινητοποίηση τέθηκε από το Σάββατο η διεύθυνση του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ στην Παλώδια, μετά τον εντοπισμό θετικού περιστατικού κορωνοϊού σε φροντίστρια στη στέγη ηλικιωμένων.

Αρνητικά στον ιό τα τρία από τα έξι άτομα της ιχνηλάτησης, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο διευθυντής του Μελάθρου, Σάββας Σάββα.
 
Επιβεβαιώνοντας τΙς πληροφορίες για θετικό περιστατικό στο προσωπικό της στέγης ηλικιωμένων, ο κ. Σάββα ανέφερε πως αμέσως έγιναν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες, με απολύμανση του χώρου και ιχνηλάτηση και αυτοπεριορισμό επαφών, που αφορούσε τρεις άλλες φροντίστριες, καθώς και τρία άτομα που διαμένουν στη στέγη ηλικιωμένων.
 
Απόψε, πρόσθεσε, υπήρξε ενημέρωση ότι οι τρεις φροντίστριες είναι αρνητικές στον ιό, ενώ αύριο αναμένονται τα αποτελέσματα σε σχέση με τις εργαστηριακές εξετάσεις των τριών ηλικιωμένων. Σημείωσε δε ότι προληπτικά θα γίνουν τεστ για όλους τους ένοικους και εργαζόμενους στη στέγη ηλικιωμένων.
 
Το Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ, συνέχισε ο κ. Σάββα, από σήμερα αναστέλλει προληπτικά τη λειτουργία των εξωτερικών του ιατρείων για μια εβδομάδα ενώ υπενθύμισε πως, στο πλαίσιο διασφάλισης της υγείας όλων όσοι διαβιούν ή εργάζονται σε αυτό, απαγορεύονται οι εξωτερικές επισκέψεις εδώ και τρεις εβδομάδες.

Πηγή: ΚΥΠΕ