Περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και του ποσοστού θετικότητας αναμένεται τις επόμενες μέρες στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται καθημερινά περισσότερα από 1500 κρούσματα, αφού οι αλυσίδες μετάδοσης είναι μεγάλες.

Ελαφρά έχουν αυξηθεί και οι νοσηλείες, ωστόσο δεν καταγράφονται πολλά περιστατικά με σοβαρές λοιμώξεις.

Το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Ζωή Δωροθέα Πανά μιλώντας το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο επεσήμανε ότι παρά την αύξηση των νοσηλειών, το σύστημα υγείας φαίνεται ότι δεν θα δεχθεί μεγάλη πίεση και το ποσοστό των θανάτων δεν θα είναι μεγάλο σε σχέση με προηγούμενες εξάρσεις της πανδημίας.

Στο μεταξύ λειτουργοί του Υπουργείου Υγείας που ασχολούνται με την πανδημία αξιολογούν καθημερινά την κατάσταση όπως διαμορφώνεται και είναι σε συνεχή επικοινωνία με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής.

Θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα επανέλθει η χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους αφού σύμφωνα με τις  πληροφορίες μας είναι κάτι που συζητείται συνεχώς.

Η Επίκουρος Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου Μαρία Κολιού σε σημερινές τις δηλώσεις στην κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι τα μέλη της επιστημονικής, συμβουλευτικής επιτροπής ρωτήθηκαν από τον Υπουργό για την χρήση της μάσκας με σκοπό να τον συμβουλέψουν.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, αρχικά πρότειναν στον Υπουργό να γίνει σύσταση η χρήση της μάσκας με σκοπό να προετοιμάσουν ψυχολογικά τον κόσμο ότι θα ξανά γίνει υποχρεωτικό μέτρο.

Παράλληλα τόνισε ότι πρέπει εντός των ημερών να γίνει ξανά υποχρεωτική η μάσκα σε κλειστούς χώρους.