Θέμα απόλυσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη εγείρει ο βοηθός γενικός εισαγγελέας Σάββας Αγγελίδης.

Σε σημερινή συνέντευξη του στην εφημερίδα Καθημερινή ο κ. Αγγελίδης καλεί τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου, ως καθ ύλην αρμόδια με βάση το Σύνταγμα, να κρίνουν αν η συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή απέναντι σε άλλες αρχές και υπηρεσίες είναι ανάρμοστη, για σκοπούς απόλυσης.

Ο βοηθός Γενικός Εισαγγελέας δεν αναφέρει κατά πόσο θα κινηθεί αυτή η διαδικασία.

Υποστηρίζει ότι οι κατ’ εξακολούθηση αναφορές του Γενικού Ελεγκτή για κατάχρηση εξουσίας, από λειτουργούς της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά και οι αναφορές του για συγκάλυψη παρανομιών από τον Γενικό και τον βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους να περιέλθουν τα αξιώματα και οι θεσμοί σε ανυποληψία.

Ο κύριος Αγγελίδης μιλά, επίσης, για έλλειψη αντικειμενικότητας, αυτοσυγκράτησης και αυτοελέγχου.

Αντίδραση από τον Γενικό Ελεγκτή 

Άμεση ήταν η αντίδραση του Γενικού Ελεγκτή. Σε σημερινή ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας γίνεται λόγος για σχέδιο εξόντωσής του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, για λόγους αντεκδίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόθεση του Γενικού Εισαγγελέα είχε εκφραστεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο και συνιστά αντίποινα στην ενέργεια του Γενικού Ελεγκτή να αναδείξει ενέργεια του βοηθού Γενικού Εισαγγελέα να απαλλάξει από ποινική δίωξη πρώην πελάτη του και νυν πελάτη του πρώην δικηγορικού του γραφείου στο οποίο εξακολουθεί να εργάζεται η σύζυγος του.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία υπενθυμίζει ότι στην Αρχή κατά της Διαφθοράς, εκκρεμούν και άλλες υποθέσεις, εναντίον του Σάββα Αγγελίδη για αναστολή ποινικής δίωξης για φορολογικά αδικήματα προσώπων με πολιτική επιρροή, σε σχέση με το μαύρο βαν και σε σχέση με μετόχους εταιρείας που κατηγορούνταν ότι καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι εκκρεμούν υποθέσεις που αφορούν τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας και επί 40 χρόνια φίλο του Γενικού Εισαγγελέα. Η καρατόμηση του Γενικού Ελεγκτή θα ανοίξει το δρόμο για απόσυρση όλων των καταγγελιών, υποδεικνύει ο Γενικός Ελεγκτής.