Ο Ιρακινός που έκαψε σελίδες από αντίτυπο του κορανίου μπροστά από το μεγαλύτερο τζαμί της Στοκχόλμης την Τετάρτη, δήλωσε ότι σκοπεύει να το ξανακάνει σε δέκα μέρες.

«Σε δέκα μέρες, θα κάψω την ιρακινή σημαία και το Κοράνι μπροστά από την πρεσβεία του Ιράκ στην Στοκχόλμη», σημείωσε μιλώντας στη σουηδική εφημερίδα Expressen ο Σαλουάν Μομίκα, 37 ετών, και οποίος  διέφυγε από το Ιράκ και ζει ως πρόσφυγας στη Σουηδία.

Ο Μομίκα δήλωσε ότι γνωρίζει συνειδητά τον αντίκτυπο της πράξης του και ότι ήδη έχει δεχθεί «χιλιάδες απειλές» για τη ζωή του.

Διαδηλωτές εισέβαλαν χθες για σύντομο χρονικό διάστημα στην πρεσβεία της Σουηδίας στη Βαγδάτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πράξη αυτή, η οποία καταδικάστηκε από πολλές μουσουλμανικές χώρες.

Την Τετάρτη ο Σαλουάν Μομίκα ποδοπάτησε ένα αντίτυπο του Κορανίου και στη συνέχεια έκαψε σελίδες του μπροστά από το μεγαλύτερο τέμενος της Στοκχόλμης κατά την πρώτη ημέρα του Άιντ αλ-Άντχα, την μεγάλη γιορτή της θυσίας που τιμάται από τους μουσουλμάνους σε όλον τον κόσμο.

Νωρίτερα την Τετάρτη η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι επέτρεψε την διεξαγωγή της συγκέντρωσης, εκτιμώντας ότι «οι κίνδυνοι για την ασφάλεια που συνδέονται με το κάψιμο του Κορανίου δεν είναι τόσο σοβαροί ώστε να απαγορευτεί».

Ωστόσο στο τέλος της ημέρας, ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση κατά του διοργανωτή, κυρίως για υποκίνηση μίσους.