Η κατασκευή κυκλικού κόμβου έχει σχεδιαστεί στο σημείο που θα καταλήξει η πρώτη φάση του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Σαϊττά στην Παλώδια, για την οποία τα κατασκευαστικά έργα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο και μέχρι στιγμής εξελίσσονται βάσει των χρονοδιαγραμμάτων.

Όπως ανέφερε στο Κανάλι 6 ο Επαρχιακός Μηχανικός των Δημοσίων Έργων στη Λεμεσό, Θράσος Αφάμης, η κατασκευή του κυκλικού κόμβου αποφασίστηκε ώστε να καταστεί ασφαλής η μετάβαση από τις τέσσερις στις δύο λωρίδες, με τις οποίες συνεχίζει ο δρόμος βορειότερα προς τα ορεινά.

Για τις εργασίες, ο κ. Αφάμης μας είπε ότι προχωρούν βάσει του προγράμματος. Τα συμβόλαια για το έργο υπογράφηκαν στις 5 Ιουνίου του 2020, με την εργολήπτρια εταιρεία «CYFIELD CONSTRUCTION και προνοούν διάρκεια εκτέλεσης 30 μήνες και κόστος 26 εκατομμύρια 126 χιλιάδες ευρώ + ΦΠΑ.

Η πρώτη αυτή Φάση αφορά το τμήμα Πολεμίδια – Παλώδια, μήκους 3,6 χλμ περίπου, από το Αθλητικό Κέντρο Σπύρος Κυπριανού μέχρι την πρόσβαση προς την Κοινότητα Παλώδιας και αποτελεί συνέχεια της Λεωφόρου Γιάννου Κρανιδιώτη.

Ο αυτοκινητόδρομος θα είναι τεσσάρων λωρίδων κυκλοφορίας με κεντρική διαχωριστική νησίδα. Το έργο διαλαμβάνει δευτερεύον οδικό δίκτυο συνολικού μήκους 7 χλμ., έναν ανισόπεδο κόμβο στην περιοχή των Εκπαιδευτηρίων στην Παλώδια, τέσσερις συνολικά κυκλικούς κόμβους, μία υπέργεια διάβαση και μία υπόγεια διάβαση.