Συζητήθηκαν τα παράπονα ομάδας ιδιοκτητών περιουσίων στον παραδοσιακών πυρήνα της Αγίας Φύλας, οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι έχει αποκοπεί η πρόσβαση τους στις εισόδους και τους ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης των κατοικιών τους, έγιναν κάποιες διευθετήσεις και το έργο προχωρά κανονικά, ανέφερε στο Κανάλι 6 ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού πραγματοποίησε το πρωί επίσκεψη στην Αγία Φύλα, επιθεώρησε τα έργα ανάπλασης του παραδοσιακού πυρήνα και συναντήθηκε με τους περίοικους που κατήγγειλαν επίσης πως δεν λαμβάνονται μέτρα για ασφαλή πρόσβαση στα σπίτια τους.

Με επιστολή τους οι διαμαρτυρόμενοι αξίωσαν από το Δήμαρχο να τερματίσει τα έργα και να συναντηθεί μαζί τους για επίλυση των προβλημάτων, προειδοποιώντας ότι θα προχωρήσουν σε δυναμικά μέτρα.

Τα έργα για την Ανάπλαση- διαμόρφωση του ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας με κόστος 3 εκατομμύρια ευρώ ξεκίνησαν τον περασμενο Φεβρουάριο, εκτιμάται πως θα διαρκέσουν γύρω στους 18 μήνες και το έργο θα παραδοθεί τέλος του καλοκαιριού του 2023.

Η ανάπλαση- διαμόρφωση του ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας είναι πολεοδομικο έργο, με συνεισφορά του Δήμου Λεμεσού στο 20%.

Πρόκειται, για έργα που θα καλύψουν την ευρύτερη περιοχή νότια και βόρεια του Ιερού Ναού Παναγίας Xρυσαϊφυλιώτισσας και περιλαμβάνουν, αναμόρφωση µε πλακόστρωτο της κεντρικής πλατείας, βελτίωση και εξωραϊσµό των προσόψεων όλων των παρακείμενων διατηρητέων κατοικιών, καθώς και εγκατάσταση σύγχρονου ηλεκτροφωτισµού και νέου αστικού εξοπλισμού.

Τα έργα περιλαμβάνουν ασφαλτοστρώσεις και επιδιορθώσεις πεζοδρομίων, δημιουργία χρήσεων και δημόσιων χώρων, οι οποίοι θα προσελκύουν και θα εξυπηρετούν τους πολίτες, καθώς επίσης μέτρα ορθότερης κυκλοφοριακής διαχείρισης της ευρύτερης περιοχής της Αγίας Φύλας.