Αυτοψία σε στρατόπεδο περιλάμβανε η τρίτη μέρα των επισκέψεων του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, μετά τις επαφές του σε νοσοκομείο και δημόσιο σχολείο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε λίγο πριν το μεσημέρι την 33η Μοίρα Καταδρομέων και το στρατόπεδο Κατσάνη στο Σταυροβούνι.

Τόνισε ότι πρόθεση του είναι η περεταίρω ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι θα αξιοποιηθεί η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών για άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι με την παρουσία του θέλησε να στείλει το μήνυμα, που περιλαμβάνεται στο προεκλογικό του πρόγραμμα, για αναβάθμιση των όρων εργοδότησης των Συμβασιούχων Οπλιτών, στην Εθνική Φρουρά. Πρόσθεσε ότι ως έχουν σήμερα τα πράγματα αντιλαμβάνεται απόλυτα γιατί αρκετοί, επιλέγουν σε κάποια φάση να φεύγουν για τον ιδιωτικό τομέα.

Όπως εξήγησε είναι ένα από τα πρώτα ζητήματα που θα εξετάσει ο νέος Υπουργός Άμυνας καθώς χάνονται, όπως είπε, αξιόμαχα στελέχη της Εθνικής Φρουράς στα οποία η πολιτεία επενδύει καθημερινά.