Η κυπριακή οικονομία βρίσκεται στον αναπνευστήρα λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, το κύριο χαρακτηριστικό είναι ο μεγάλος βαθμός αβεβαιότητας, ωστόσο μπορούμε να αισιοδοξούμε, εφόσον κυλήσει ομαλά η 2η φάση της μερικής άρσης των περιορισμών, τόνισε μιλώντας στο Κανάλι 6 ο υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως τυχόν πισωγύρισμα δεν θα είναι διαχειρίσιμο.

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης προέβλεψε πως η οικονομία θα ξεκινήσει να ανακάμπτει τέλος του χρόνου και η ανάκαμψη θα κορυφωθεί το 2021, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά.

Για τα εγγυημένα δάνεια 2 δισ. ευρώ μέσω των τραπεζών, ο υπουργός εξέφρασε την ελπίδα πως αυτή την εβδομάδα, όταν επανακατατεθεί διαφοροποιημένο το νομοσχέδιο στο Υπουργικό, θα εγκριθεί και θα εξασφαλιστεί πλειοψηφία ώστε να περάσει από τη Βουλή, «διότι επείγει αυτά τα χρήματα να διοχετευτούν στην αγορά».

Τόνισε δε, ότι ο ίδιος έχει κάνει ό,τι είναι δυνατό για να υιοθετηθούν υλοποιήσιμες προτάσεις των κομμάτων.

Ο υπουργός ανήγγειλε πως τις επόμενες μέρες το υπουργείο Οικονομικών θα καταθέσει αναπροσαρμοσμένο οικονομικό πακέτο, μέσω του οποίου θα βοηθηθούν και μικρές επιχειρήσεις.

Είπε ακόμη πως μετά τον Ιούνιο η στήριξη θα συνεχιστεί με στοχευμένα πακέτα, αναλόγως του ποιες επιχειρήσεις δεν θα έχουν ανακάμψει, που μπορεί να περιλαμβάνουν συμφωνία των εργοδοτών με τους εργαζομένους για μειωμένες ώρες εργασίας, ή part time εργασία, με την αρωγή του κράτους σε αυτές τις διευθετήσεις.

Ακούστε τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών στο «Μικρόφωνο στον πολίτη»