Την άμεση απομάκρυνση 2 κυρτωμάτων επί της Λεωφόρου Νίκης που οδηγεί στο κοιμητήριο Σφαλαγγιώτισσας και το Γερμανικό Ιατρικό Κέντρο, αποφάσισε ο Φορέας Κυκλοφοριακών μελετών στην τελευταία του συνεδρία, όπως δήλωσε στο Κανάλι 6 ο Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου Μαρίνος Κυριάκου.

Τα άλλα 2 από τα 3 κυρτώματα που έχουν κατασκευαστεί τελευταία και δημιουργούν προβλήματα στα ασθενοφόρα και στον κόσμο που διακινείται στην περιοχή, θα παραμείνουν μετά από απαίτηση της Αστυνομίας και θα απομακρυνθούν με την κατασκευή κυκλικού κόμβου, στο ύψος της συμβολής με το Δήμο Γερμασογειας.

Ο Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου εξέφρασε την εκτίμηση πως ο κυκλικός κόμβος θα παραδοθεί σε ενάμιση χρόνο, προσθέτοντας πως ο Δήμος βρίσκεται σε διαδικασία προσφορών για τους μελετητές.

Ο Μαρίνος Κυριάκου μας είπε ακόμη πως δεν θεωρεί πως θα αποτελεσει πρόβλημα ποιός θα απομακρύνει τα κυρτώματα προσθέτοντας πως αν δεν πράξουν τα Δημόσια Έργα, θα το κάνει ο Δήμος

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε την απομάκρυνση των κυρτωμάτων και ο Δήμαρχος Γερμασόγειας Κυριάκος Ξυδιάς προσθέτοντας πως είναι πολλά τα κυρτώματα στο συγκεκριμένο δρόμο και προκαλούν προβλήματα σε όσους διακινούνται σε αυτόν.

Εξέφρασε δε τη θέση, πως μελλοντικά δεν θα πρέπει να υπάρχουν καθόλου κυρτώματα στους δρόμους ανά την Κύπρο.

Να σημειωθεί πως υπάρχουν συνολικά 10 κυρτώματα στη συγκεκριμένη λεωφόρο απο τον μικρό κυκλικό κόμβο της Γεύσης μέχρι το Γερμανικο Ιατρικό Κέντρο.