Το θέμα των χρεώσεων στην παραλία του Lady’s Mile, μετά από παράπονα του κοινού, απασχόλησε πρόσφατη συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών στην παρουσία των συναρμόδιων Υπουργείων.

Μετά από αναφορά ακροατή στο Κανάλι 6 απευθυνθήκαμε για το θέμα στον πρόεδρο της Επιτροπής και δημοτικό σύμβουλο Παραλιμνίου, Λοΐζο Λοΐζου ο οποίος ανέφερε στον Σταθμό μας ότι καταβάλλεται προσπάθεια μέσω του Υπουργείο Εσωτερικών για εναρμόνιση της ανώτατης τιμής χρέωσης, ανά τεμάχιο για ομπρέλες και κρεβατιάκια, που προβλέπεται στην Κυπριακή νομοθεσία  με την νομοθεσία των Βρετανικών Βάσεων.

Ο κ. Λοΐζου επισήμανε ότι εντοπίστηκαν και φέτος διάφορα ζητήματα υπερβολικών χρεώσεων τα οποία αντιμετωπίστηκαν άμεσα μετά από ενημέρωση από το κοινό και με την βοήθεια των τοπικών αρχών. «Έγινε επανέλεγχος των τιμών και το πρόβλημα λύθηκε», ανέφερε.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών επισήμανε ότι παρουσιάστηκαν και προβλήματα που σχετίζονται με την έλλειψη ομπρελών, λόγω της υποχρέωσης των δήμων να διαθέτουν το 50% των παραλιών για ομπρέλες και το υπόλοιπο 50% να μένει ελεύθερο για το κοινό. Η νομοθεσία όπως είπε, χρήζει εκσυγχρονισμού και εξέφρασε την ελπίδα ότι μια τέτοια προσπάθεια θα καταβληθεί από τον Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι η ανώτατη τιμή χρέωσης για ομπρέλα ή κρεβατάκι είναι τα 2,5 ευρώ το τεμάχιο.  Είναι ιδιαίτερα σημαντικό όπως μας εξήγησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών, ο δήμοι και οι κοινότητες, να αναρτούν σχέδια χρήσης των παραλιών, ώστε όλοι οι λουόμενοι να γνωρίζουν τι δικαιούνται να πράξουν.