Μεγάλη δυσαρέσκεια επικρατεί στις τάξεις της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Τζούντο (ΠΟΤ) για το γεγονός ότι δεν έγιναν διευκολύνσεις για τους κορυφαίους αθλητές μας στο τζούντο. Την απογοήτευση των ανθρώπων του τζούντο στη χώρα μας εξέφρασε με δηλώσεις του στο Κανάλι 6, ο τεχνικός διευθυντής της ΠΟΤ, Χρήστος Χριστοδουλίδης.

Πως επηρέασε η πανδημία το τζούντο στην Κύπρο;

Χριστοδουλίδης: Τα 26 σωματεία μας είναι εκτός λειτουργίας για περισσότερο από δύο μήνες και πλέον αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Αρχίσαμε ορισμένες προπονήσεις σε ανοικτούς χώρους αυτή την εβδομάδα αλλά δεν είναι το ίδιο. Έχουμε χάσει αρκετά παιδιά που έκαναν προπονήσεις στις ακαδημίες μας για τον λόγο ότι φοβούνται να παίζουν τζούντο με τα υπάρχοντα δεδομένα. Δυστυχώς το τζούντο είναι άθλημα επαφής το οποίο διεξάγεται σε κλειστό χώρο και έτσι μείναμε πολύ πίσω.

Τι σας ενοχλεί περισσότερο από την παρούσα κατάσταση;

Χριστοδουλίδης: Αυτό που μας ενοχλεί περισσότερο είναι ότι δεν έγιναν διευκολύνσεις για την εθνική ομάδα Τζούντο της Κύπρου, η οποία μάλιστα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο καλείται να δώσει διεθνείς αγώνες. Πρόκειται για μια ομάδα περίπου δέκα ατόμων. Ευελπιστούσαμε ότι θα μας δινόταν ειδική άδεια ούτως ώστε οι κορυφαίοι αθλητές μας να έκαναν κανονικές προπονήσεις. Το ίδιο έγινε με κορυφαίους αθλητές άλλων αθλημάτων οι οποίοι επίσης χρειάζονται κλειστές εγκαταστάσεις. Σε σύγκριση με τις άλλες χώρες της περιοχής που καθημερινά έχουν επίσης πολύ λίγα κρούσματα, είμαστε η μόνη χώρα στην οποία δεν επιτράπηκε ακόμη να αρχίσουν προπονήσεις οι διεθνείς αθλητές στο τζούντο.

Τι ενέργειες έχει κάνει η ομοσπονδία;

Χριστοδουλίδης: Σαν ομοσπονδία έχουμε στείλει αρκετές επιστολές όμως μέχρι στιγμής δεν λάβαμε καμία απάντηση. Στείλαμε και συγκεκριμένο Πρωτόκολλο Υγείας το οποίο εξηγεί πως θα διεξάγονται οι προπονήσεις. Το επόμενο μας βήμα είναι να πάρουμε τους διεθνής μας στο Ισραήλ για να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες προπονήσεις. Αυτό θα γίνει μόλις ανοίξουν τα αεροδρόμια. Έχουμε ήδη μιλήσει με τους υπεύθυνους στο Ισραήλ και μας άναψαν το “πράσινο φως”. Αν δεν αλλάξει κάτι στην Κύπρο θα πάμε στο Ισραήλ.

Συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Νικολάου