Περισσότερα προβλήματα, απ’ ότι προηγουμένως, αντιμετώπισαν σήμερα, από το πρωί, οι οδηγοί που χρησιμοποίησαν για την κυκλοφορία τους τον κόμβο της Αγίας Φύλας στη Λεμεσό, στον οποίο λειτούργησαν από χθες το μεσημέρι τα «έξυπνα φώτα» τροχαίας.

Οι οδηγοί, ειδικότερα εκείνοι που επιχειρούσαν από τα βόρεια της Αγίας Φύλας να προσεγγίσουν τον κόμβο, παραπονέθηκαν πως η αναμονή τους ήταν πολύ μεγαλύτερη απ’ ότι πριν τη λειτουργία των έξυπνων φώτων και τα ακινητοποιημένα στην ουρά αυτοκίνητα, για πρώτη φορά έφθαναν μέχρι το ύψος της εκκλησίας του Αγίου Φανουρίου.

Ο επαρχιακός Μηχανικός των Δημοσίων Έργων, κ. Θράσος Αφάμης, δήλωσε στον ραδιοσταθμό μας πως το σύστημα δοκιμάζεται.

«Είμαστε εξ αρχής προετοιμασμένοι» -τόνισε- «για τα προβλήματα που θα προκύπταν και είναι αυτά που θα μας καθοδηγήσουν να προβούμε στις αναγκαίες ρυθμίσεις. Βρισκόμαστε σε επαφή με τους συμβούλους-μελετητές, αλλά και τους προμηθευτές του συστήματος και θα απαιτηθεί διάστημα δύο εβδομάδων για να διαφανούν τα προβλήματα και να γίνουν οι τροποποιήσεις, διαφοροποιήσεις για τις πιο κατάλληλες ρυθμίσεις».

Χθες, στην πρώτη επιθεώρηση των φαναριών του κόμβου, ο Δήμαρχος Λεμεσού ανέφερε πως η καθημερινή ρουτίνα της κυκλοφορίας θα δείξει την επιτυχία, ή όχι, των έξυπνων φώτων.