Εισήγηση για επιθεώρηση του παραλιακού πεζόδρομου του Αγίου Τύχωνα και έκδοση μηνιαίων εκθέσεων, έχει υποβάλει το Αρχιτεκτονικό Γραφείο που εκπόνησε τα σχέδια του έργου 1995, μετά τις ζημιές που προκαλούνται από την κακοκαιρία και τις θαλασσοταραχές τα τελευταία 20 χρόνια, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Το Γραφείο Akis-architecs προσθέτει πως το Κοινοτικό Συμβούλιο ουδέποτε ανταποκρίθηκε στην εισήγησή του και διορθώνει σπασμωδικά τις ζημιές με δικά του συνεργεία και με αμφίβολα αποτελέσματα, όπως υποστηρίζει.

Καταλογίζει δε στο Κοινοτικό Συμβούλιο Άγιου Τύχωνα πως ενδιαφέρεται μόνο για τα ενοίκια που εισπράττει από τα αναψυκτήρια που κατασκευάστηκαν κατά μήκος του πεζόδρομου, με έξοδα των φορολογουμένων για εξυπηρέτηση του κοινού και τα οποία συμπληρώνει, «στη συνέχεια μετατράπηκαν με την ανοχή των Αρχών σε νυκτερινά κέντρα».

Ως γνωστόν, ο κοινοτάρχης Αγίου Τύχωνα, Πάμπος Ιωάννου, απάντησε χθες σε επιστολή του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου που είχε εκφράσει ανησυχίες, πως δεν τίθεται θέμα επικινδυνότητας για πεζούς στην ξύλινη αποβάθρα του παραλιακού πεζόδρομου της περιοχής Αγίου Τύχωνα, υποδεικνύοντας ότι τα προβλήματα που παρατηρούνται σε υποστυλώματα θα επιδιορθωθούν μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Στην επιστολή του προς τον Έπαρχο Λεμεσού και το κοινοτικό συμβούλιο Αγίου Τύχωνα, ο Σύλλογος εισηγήθηκε όπως γίνει άμεσα επιθεώρηση, για να διαφανεί η ακριβής έκταση της διάβρωσης και να αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η συντήρηση. Προέτρεψε δε τους αρμοδίους, όπως απαγορεύσουν άμεσα την πρόσβαση κατοίκων και περιηγητών στα επικίνδυνα σημεία του πεζόδρομου, μέχρι την επιδιόρθωσή τους.

Ο κοινοτάρχης Αγίου Τύχωνα ανέφερε ότι το πρόβλημα της διάβρωσης παρουσιάστηκε στο τέλος του 2020 μετά από «θεομηνία», όπως είπε, ενώ έγιναν διορθωτικές εργασίες επί της ξύλινης αποβάθρας, όχι όμως στα υποστυλώματα.

Συγκεκριμένα υπέδειξε ότι δεν μπορεί να γίνει, λόγω της θαλασσοταραχής, η διαδικασία ηλεκτροκόλλησης και επιδιόρθωσης της ζημιάς στα υποστυλώματα και πως θα το πράξουν μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Ο Πάμπος Ιωάννου εξέφρασε τη θέση, ότι η ξύλινη αποβάθρα είναι ασφαλής για τους πεζούς και δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας.