Ειδική συνεδρία για το Κυπριακό την Παρασκευή, 19 Μαρτίου, διάρκειας έξι ωρών, με τίτλο «Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει και της άτυπης διάσκεψης για την Κύπρο», αποφασίστηκε στη σημερινή σύσκεψη αρχηγών και εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων που έγινε στην Βουλή.

Η συνεδρία θα αρχίσει στις 10.00 το πρωί και θα τελειώσει στις 6.00 το απόγευμα, με δύο ώρες διάλειμμα το μεσημέρι από τις 13.00 μέχρι τις 15.00.

Σε δηλώσεις μετά την σύσκεψη αρχηγών, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης είπε ότι η σύσκεψη αποδέχθηκε την πρόταση του ΔΗΣΥ για ορισμό ειδικής συνεδρίας του Σώματος για συζήτηση με τίτλο «Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει και της άτυπης διάσκεψης για την Κύπρο».

Η ειδική αυτή συνεδρία θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου και θα είναι ολοήμερη, σημείωσε.

Δημοψήφισμα για μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η σύσκεψη συζήτησε και την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τη διενέργεια ενός παγκύπριου δημοψηφίσματος με ημερομηνία διεξαγωγής την 30η Μαΐου, 2021 που είναι η ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, στο οποίο θα τεθεί ενώπιον του λαού το ερώτημα αν είναι επιθυμητή ή όχι η μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η σύσκεψη αποφάσισε να αποστείλει το θέμα για συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών όπου συζητείται το θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.