Διαδικτυακή συνάντηση στις 10, αύριο το πρωί, θα έχουν Υπουργείο Παιδείας και εκπαιδευτικές οργανώσεις για να συζητήσουν προβλήματα και αδυναμίες που παρατηρούνται στην ψηφιακή διδασκαλία που εφαρμόζεται στο πλαίσιο των μέτρων της κυβέρνησης ελέω κορωνοϊού, ανέφεραν μιλώντας στο Κανάλι 6 και στην εκπομπή «Ελεύθερα κι Ωραία» οι πρόεδροι των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, ανέφερε ότι το κύριο ζήτημα που θα θέσουν στο Υπουργείο είναι η γνωστοποίηση της ύλης με την οποία θα αξιολογηθούν οι μαθητές. Στην μέση εκπαίδευση, σημείωσε εφαρμόστηκε η σύγχρονη τεχνολογία και από την πρώτη στιγμή οι εκπαιδευτικοί ρίχθηκαν πρώτοι στη μάχη με διάφορες μεθόδους, ερχόμενοι σε επικοινωνία με τους μαθητές.

«Ενώ το εγχείρημα είναι αξιέπαινο από πλευράς εκπαιδευτικών, πρέπει να το βάλουμε σε ένα σωστό και ξεκάθαρο πλαίσιο, έτσι ώστε να μην ξεφύγουμε, και να μην αδικηθεί κανένα παιδί», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού.

Επί τάπητος οι εξετάσεις στην Γ’ λυκείου

Αρκετά ζητήματα που αφορούν την Γ’ λυκείου και το πώς θα εξεταστούν οι μαθητές θα συζητηθούν στην αυριανή συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης που θα έχει ο Υπουργός Παιδείας με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, ανέφερε μιλώντας στον σταθμό μας η αναπληρώτρια διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου.