Οι αυτόματες κάμερες Keemotion θα τοποθετηθούν σε τέσσερα γήπεδα της Λευκωσίας, τέσσερα της Λεμεσού και από ένα σε Λάρνακα, Πάφο και ελεύθερη Αμμόχωστο. Όπως δήλωσε στο Κανάλι 6 ο εκπρόσωπος Τύπου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΚΟΚ), Ανδρέας Χριστοφή, οι αυτόματες αυτές κάμερες θα εγκατασταθούν στα ακόλουθα έντεκα γήπεδα:

Κλειστό στάδιο Ελευθερία-Τάσσος Παπαδόπουλος, Λευκόθεο, Κλειστό Αγίου Δομετίου, Κώστας Παπαέλληνας Αρένα, Νίκος Σολομωνίδης, Σπύρος Κυπριανού, ΑΠΟΛΛΩΝ Αρένα, κλειστή αίθουσα Β’ Τεχνικής Σχολής Λεμεσού, Κίτιον, Άκης Κλεάνθους και αίθουσα Αθλοπαιδιών Δήμου Παραλιμνίου.

Ο κ. Χριστοφή ανέφερε ότι δεν γνωρίζει το ακριβές ποσό που θα δαπανηθεί για τις εν λόγω κάμερες. Πρόσθεσε όμως ότι θα υπάρχει οικονομική στήριξη από την ίδια την Keemotion, τη FIBA, ενώ θα συνεισφέρει και ο ΚΟΑ στον οποίο ανήκουν ορισμένα από τα πιο πάνω γήπεδα.

Αναμένεται πως μέχρι τον Μάιο και τη λήξη της φετινής σεζόν θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση καμερών σε ορισμένα από τα γήπεδα, όπου και θα γίνει δοκιμαστική χρήση τους. Υπολογίζεται ότι μέχρι την έναρξη της νέας καλαθοσφαιρικής χρονιάς θα έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση σε όλα τα γηπέδα.

Όπως έχει είδη αναφερθεί πρόκειται για αυτόματες κάμερες οι οποίες θα βοηθάνε ουσιαστικά στην απευθείας μετάδοση των αγώνων. Θα χρησιμοποιούνται για μετάδοση παιχνιδιών της ΟΠΑΠ Basket League, της ΟΠΑΠ Γυναικών Α’ Κατηγορίας αλλά και των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων.

Κωνσταντίνος Νικολάου

 

*φωτογραφία από το επίσημο site της keemotion