“Θα παραμείνουμε εδώ μέχρι την αναστολή των εργασιών για μεταφορά του εργοστασίου παραγωγής ασφαλτικού σκυροδέματος”, δηλώνουν οι κάτοικοι του Μιτσερού και των γύρω κοινοτήτων.

Συνεχίζεται μέχρι και αυτή την ώρα, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα η διαμαρτυρία των κατοίκων.

Προς το παρόν ο εκσκαφέας δεν έχει πάρει μπρος και δεν έχουν αρχίσει τα έργα για μετακίνηση του ασφαλτικού. Ενδεικτική του κλίματος και της αποφασιστικότητας των κατοίκων είναι ότι κατασκήνωσαν καθ’ όλη της διάρκεια της χθεσινής νύκτας στο σημείο.

Ο Κοινοτάρχης της Αγροκήπιας, Σωτήρης Κυριάκου, κληθείς από τον Σταθμό μας να μεταφέρει τις τελευταίες εξελίξεις από το σημείο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σήμερα ή αύριο να σημειωθουν νέα παρατράγουδα. Ο κ. Κυριάκου ανέφερε ότι στο σημείο έχει φτάσει κλιμάκιο της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης της Αστυνομίας το οποίο έχει παρακαθήσει σε σύσκεψη με τον εργολάβο του έργου.

Οι διαμαρτυρόμενοι όπως πληροφορηθήκαμε δεν αποκλείουν νέο κλείσιμο του δρόμου Κάτω Μονής προς Άγιο Ιωάννη Μαλούντας.

Αυτό που αναμένουν οι διαμαρτυρόμενοι είναι τηλέφωνο από το Προεδρικό με την υπόσχεση ότι θα ανασταλούν οι εργασίες, τουλάχιστον μέχρι την επικείμενη συνάντηση που θα έχει αντιπροσωπεία των κατοίκων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στην ορθότητα της απόφασης για το ασφαλτικό εμμένει το Υπ. Γεωργίας.

Πριν από την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες επιστημονικές μελέτες, δήλωσε το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Γεωργίας και περιβάλλοντος Αντρέας Γρηγορίου.

Πρόσθεσε πως σε σχέση με την απόφαση για την μεταφορά του εργοστασίου είχαν ληφθεί υπόψη αντικειμενικά κριτήρια που είχαν να κάνουν με τα μετεωρολογικά δεδομένα και το ανάγλυφο των περιοχών. Yποστήριξε ότι με βάση τις υποδείξεις επιστημόνων δεν επηρεάζεται η υγεία των ανθρώπων από τους αέριους ρύπους σε απόσταση 200 μέτρων από το εργοστάσιο.

Ο κ. Γρηγορίου σημείωσε, ότι το υπουργείο Γεωργίας και Περιβάλλοντος έχει ενώπιον του απόφαση του υπουργικού συμβουλίου την οποία καλείται να υλοποιήσει.