Η κατάσταση της υγείας του 40χρονου που ανακοινώθηκε χθες ότι διαγνώσθηκε με κλινική συμπτωματολογία συμβατή με το νόσημα ευλογιάς των πιθήκων, είναι καλή, σύμφωνα με τον Σύμβουλο Επικοινωνίας του Υπουργείου Υγείας, Κωνσταντίνο Αθανασίου.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι το άτομο, με ιστορικό ταξιδιού, νοσηλεύεται, η κατάσταση υγείας του είναι καλή, παρακολουθείται και έχουν ενημερωθεί οι επαφές του.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, γίνονται διάφορες ενέργειες από πλευράς του Υπουργείου για το κατά πόσον μπορούν να εξασφαλιστούν κάποιες ποσότητες του εμβολίου. Το εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων αναμένεται να αφιχθεί στην Κύπρο τέλη Αυγούστου, όμως, όπως ανέφερε ο κ. Αθανασίου, γίνονται κάποιες προσπάθειες από τον Υπουργό Υγείας για να προμηθευτεί η Κύπρος, αν είναι δυνατό, από κάποιες χώρες το εμβόλιο.

Ο 40χρονος, ο οποίος είχε ταξιδέψει σε Ευρωπαϊκή χώρα, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, νοσηλεύεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του νοσοκομείου αναφοράς (ΓΝ Λευκωσίας) για παρακολούθηση και περαιτέρω αξιολόγηση της κατάστασης του.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό εντοπίστηκε μετά από τη διενέργεια μοριακής εργαστηριακής εξέτασης από το μικροβιολογικό εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.