τελευταία ενημέρωση 13:30

Συνάντηση στο υπουργείο Γεωργίας με τον γενικό διευθυντή του υπουργείου και τον διευθυντή του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων έχουν από τις 12 το μεσημέρι οι συντεχνίες των εργαζομένων στην ΟΕΔΑ Πεντακώμου, μετά τη χτεσινή αναγγελία ότι κατέρχονται τη Δευτέρα το πρωί σε απεργία διαρκείας, μέχρι να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

Η απόφαση για απεργία λήφθηκε όταν οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν από τη διαχειρίστρια εταιρεία ότι αδυνατεί προσωρινά να πληρώσει τους μισθούς Φεβρουαρίου και άλλα ωφελήματα.

Ως γνωστόν, το Τμήμα Υδάτων καταβάλλει προς την εταιρεία τα οφειλόμενα ποσά, αφού αφαιρεί από αυτά την ποινική ρήτρα που προνοούν τα συμβόλαια, διότι δεν πετυχαίνει τη μείωση της υγρασίας στο RDF (απορριμματογενές καύσιμο) που παράγει το εργοστάσιο στα επιθυμητά επίπεδα, βάσει οδηγιών της Κεντρικής Επιτροπής Αλλαγών και Απαιτήσεων.

Η αποκοπή που γίνεται κυμαίνεται γύρω στο 50% των οικονομικών απαιτήσεων της διαχειρίστριας εταιρείας της ΟΕΔΑ, με αποτέλεσμα αυτή να δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού μας, από πλευράς υπουργείου θα ζητηθεί από τις συντεχνίες να δώσουν πίστωση χρόνου, αφού τις επόμενες μέρες αναμένεται να καταβληθούν από το Τμήμα Υδάτων στον διαχειριστή γύρω στις εκατό χιλιάδες ευρώ για βελτιωτικές εργασίες που έχουν εκτελεστεί στο εργοστάσιο.

Ο πρόεδρος του συμβουλίου διαχείρισης απορριμμάτων επαρχίας Λεμεσού, Δώρος Αντωνίου, δήλωσε στο Κανάλι 6 πως αν υλοποιηθεί η απόφαση για απεργία, θα προκύψουν τεράστια προβλήματα για την επαρχία, αφού οι τοπικές αρχές δεν θα ξέρουν τι να κάνουν με τα απορρίμματα.

Κάλεσε δε τους αρμόδιους κρατικούς φορείς να δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα που εκκρεμεί εδώ και καιρό.

Ο συντεχνιακός της ΠΕΟ Λεμεσού, Θεόδωρος Θεοδώρου, τόνισε, μιλώντας στον σταθμό μας, ότι για τις όποιες διαφορές του κράτους με τον εργολάβο, δεν γίνεται να πληρώνουν το τίμημα οι εργαζόμενοι.

Διαβάστε σχετικά: Σε απεργία διαρκείας οι εργαζόμενοι στην ΟΕΔΑ Πεντακώμου λόγω μη καταβολής των δεδουλευμένων τους

Χάρης Παναγιώτου