Απαντήσεις σε ερωτήματα που υποβάλλουν οι ακροατές στην εκπομπή «Μικρόφωνο στον πολίτη»

 

–«Τί γίνεται με τα υποστατικά που ενοικιάζονται και δεν εμπίπτουν στον νέο νόμο που ψηφίστηκε για το ενοικιοστάσιο;»

Απάντηση: Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ευθύμιος Δίπλαρος, μάς ανέφερε ότι ετοιμάζεται νέα πρόταση νόμου για να καλύπτει και τα υποστατικά τα οποία δεν καλύπτονται από τον νόμο που ψηφίστηκε. Η νέα πρόταση αναμένεται να υποβληθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής σε ενάμιση μήνα.

–«Καθημερινά έχει πολλή κίνηση στον Άγιο Αθανάσιο, από το δημαρχείο, την Σφαλαγγιώτισσα μέχρι τον κυκλικό κόμβο. Γιατί;»

Απάντηση: Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγίου Αθανασίου, Μαρίνο Κυριάκου, το πρόβλημα στην περιοχή έχει γίνει εντονότερο λόγω της λειτουργίας και του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου Foley’s στην περιοχή. Όπως μας είπε, χτες η κατάσταση ήταν ανυπόφορη, μιας και σημειώθηκε κι ένα δυστύχημα στα φώτα της βιομηχανικής της Λινόπετρας.

Ο δήμαρχος μάς ανέφερε ότι εδώ και ενάμιση χρόνο έχει προβεί σε εισηγήσεις για να μεγαλώσει ο κυκλικός κόμβος της «Γεύσης», να γίνουν δύο λωρίδες, έτσι ώστε να γίνεται απρόσκοπτα η τροχαία κίνηση. Το θέμα οδηγήθηκε στο Τμήμα Δημοσίων Έργων και πρέπει να γίνουν νέοι σχεδιασμοί του δρόμου και να προκηρυχθούν προσφορές για τις μελέτες.

Παράλληλα, ο δήμαρχος εισηγείται να διανοιχθεί ακόμα μια έξοδος στον αυτοκινητόδρομο από τις περιοχές που βρίσκονται βόρεια του δήμου.

Ανέφερε ακόμη ότι χθες είχε επικοινωνία και με την Τροχαία Λεμεσού και τους ζήτησε οι αστυνομικοί που βρίσκονται καθημερινά στην περιοχή να δίνουν περισσότερη προτεραιότητα στα οχήματα που έρχονται από τον Άγιο Αθανάσιο, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Τον διαβεβαίωσαν ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια.

Ο Μ. Κυριάκου μάς είπε, τέλος, ότι έχει ζητήσει εδώ και μέρες μια συνάντηση με τον νέο υπουργό Μεταφορών για να του θέσει το ζήτημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης την περιοχή.

–«Πότε θα καθαριστούν τα οικόπεδα στον Άγιο Αθανάσιο από χόρτα;»

Απάντηση: Ο καθαρισμός των οικοπέδων στην περιοχή Αγίου Αθανασίου θα ξεκινήσει στις 14 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί τέλος Ιουνίου. Ο δήμος βγήκε ήδη σε προσφορές.

Νίτσα Παύλου

 

Το Κανάλι 6 δεν φέρει καμία ευθύνη για την ορθότητα και ακρίβεια των απαντήσεων από τις διάφορες υπηρεσίες και αρχές