Συντονίζεται ο Δήμος Λεμεσού, με όλους τους αρμόδιους φορείς, για την υποδοχή των 200 και πλέον κρουαζιερόπλοιων, με πέραν των 300 χιλιάδων τουριστών που αναμένονται κατά την φετινή περίοδο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης.

Το θέμα απασχόλησε σύσκεψη, το πρωί της Τετάρτης, στο δημοτικό μέγαρο Λεμεσού, στην παρουσία εκπροσώπων των Υφυπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας, της διαχειρίστριας εταιρείας του τερματικού κρουαζιέρων DP World Limassol, του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, της ΕΤΑΛ και της ΕΜΕΛ καθώς και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.

Όπως είπε ο κ. Νικολαΐδης, αποφασίστηκε η σύσταση μιας ad hoc επιτροπής, η οποία θα επεξεργαστεί εισηγήσεις σε σχέση με δράσεις που αφορούν στο καλωσόρισμα και στην εμπειρία των τουριστών κατά την ολιγόωρη παραμονή τους.

«Θα υπάρχει μια σειρά από πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις και δράσεις, ούτως ώστε το όλο πακέτο να είναι όσο το δυνατόν πιο διευρυμένο που να καλύπτει όλες τις προτιμήσεις των επισκεπτών», συμπλήρωσε.

Η Λεμεσός, συνέχισε, μετατρέπεται σε ένα σημαντικό κέντρο κρουαζιέρας στην περιοχή της Μεσογείου και οι τουρίστες πρέπει, με την άφιξη τους, να ξέρουν ότι είναι ευπρόσδεκτοι και ότι, κατά την παραμονή τους, θα ζήσουν όλα αυτά που δημιουργούν την εμπειρία της Λεμεσού και της Κύπρου γενικότερα.

Λόγω της αύξησης των κρουαζιέρων, υπέδειξε ο Δήμαρχος Λεμεσού, αποκτά μεγάλη σημασία η προώθηση δημιουργίας υποδομών στην Ακταία Οδό (από το νέο λιμάνι μέχρι τη μαρίνα Λεμεσού), που εκκρεμεί.

«Εμείς θα συζητήσουμε με τα αρμόδια Υπουργεία το θέμα της Ακταίας Οδού και της επίσπευσης της ανάπλασης και αξιοποίησης της, αλλά και κάποιων άμεσων δράσεων που πρέπει τα συναρμόδια Υπουργεία και κυβερνητικά τμήματα να προωθήσουν», είπε ο Νίκος Νικολαΐδης.

Ανέφερε, τέλος, ότι τα περισσότερα κρουαζιερόπλοια για φέτος αναμένονται τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ