Συντονιστικό ρόλο των αρμόδιων υπηρεσιών του κράτους για το θέμα της κατάσβεσης των πυρκαγιών ενόψει καλοκαιριού, ανέλαβε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας.

Αυτό αποφασίστηκε στην πρωινή σύσκεψη που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την προεδρία του Προέδρου Χριστοδουλίδη, και με την συμμετοχή των Υπουργών, Γεωργίας, Εσωτερικών, Άμυνας και Δικαιοσύνης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης ανέφερε ότι στην σύσκεψη όλοι οι υπουργοί κατέθεσαν τις απόψεις τους και συζητήθηκαν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας, που ανέλαβε ρόλο συντονιστή για τις πυρκαγιές, θα συγκαλέσει σύντομα συσκέψεις με όλους τους αρμοδίους, για να είμαστε έτοιμοι ενόψει καλοκαιριού, πρόσθεσε ο κύριος Λετυμπιώτης.

Ερωτηθείς τι γίνεται με το θέμα με τα πτητικά πυροσβεστικά μέσα, ο κύριος Λετυμπιώτης ανέφερε ότι η αρμόδια επιτροπή παραλαβής που έχει συσταθεί πρόσφατα, θα τα εξετάσει όλα, προτού αυτά ριχθούν στην μάχη με τις φλόγες,, για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα προκύψει κάποιο θέμα ασφάλειας.