Στον καλύτερο συντονισμό δράσεων μεταξύ αρμόδιων υπηρεσιών, με στόχο την απάμβλυνση των προβλημάτων που δημιουργεί η παρουσία παράνομων μεταναστών, αποσκοπούσε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι, στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης, ανέφερε πως «ο Δήμος Λεμεσού θεώρησε ορθό να συγκαλέσει αυτή τη σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να ανταλλάξουμε απόψεις, προβληματισμούς, να δούμε πως μπορούμε να βελτιώσουμε τα επίπεδα συνεργασίας που υπάρχουν μεταξύ μας, για ένα ζήτημα υπαρκτό, που απασχολεί την πόλη και τους δημότες».

Πρόκειται κυρίως, συνέχισε, για άτομα που φτάνουν από το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας «Πουρνάρα», κάποιοι εκ των οποίων διαμένουν σε ανοικτούς χώρους ή σε εγκαταλελειμμένα και ακατάλληλα υποστατικά, δημιουργώντας οχληρία.

«Σήμερα μοιραστήκαμε προβληματισμούς, γνώσεις, εμπειρίες για να βοηθήσει η μια υπηρεσία την άλλη και εντοπίσαμε κάποια ζητήματα και κάποια κενά» ανέφερε και πρόσθεσε ότι στόχος είναι «να δούμε πως θα μπορούσαμε με κάποιες εισηγήσεις να τα βελτιώσουμε αυτά τα κενά και είπαμε ότι θα ξανασυναντηθούμε στη βάση πλέον πιο συγκεκριμένων προβλημάτων».

Κατά τη σύσκεψη, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λεμεσού, υπογραμμίστηκε ότι θα πρέπει η κάθε υπηρεσία να κάνει αυτό που της αναλογεί «αλλά και όλες μαζί, με πνεύμα συνεργασίας να ενώσουν δυνάμεις για ν’ απαμβλύνουν το πρόβλημα, το οποίο οξύνεται από μέρα σε μέρα».

Ερωτηθείς κατά πόσον έχουν εντοπιστεί άλλα προβλήματα, πέραν της οχληρίαςν που δημιουργούνται και από τη δημιουργία αυτοσχέδιων καταυλισμών σε ανοικτούς χώρους στο κέντρο της πόλης, ο κ.Νικολαϊδης είπε πώς υπάρχει το πρόβλημα της αδήλωτης εργασίας, της εγκληματικότητας και οι χρονοβόρες διαδικασίες για απέλαση παράνομων μεταναστών.

Το θέμα δεν είναι απλό αλλά πάρα πολύ σοβαρό, υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι οι υπηρεσίες του Δήμου, μεταξύ αυτών και το Κέντρο Στήριξης και Επανένταξης «ΣΧΕΔίΑ», παρεμβαίνουν εκεί και όπου τους το επιτρέπουν οι αρμοδιότητές τους, σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας.

Οι συσκέψεις για το συγκεκριμένο θέμα θα συνεχιστούν σε πιο συγκεκριμένη βάση σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στον καλύτερο δυνατό βαθμό, κατέληξε στη δήλωση του ο Δήμαρχος Λεμεσού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ