Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και συμμετέχει στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, την οποία και θα προσφωνήσει, ενώ θα έχει επαφές με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.
Στις τέσσερις το απόγευμα, ώρα Κύπρου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μετέβη στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, για να παραστεί στην έναρξη των εργασιών της Συνέλευσης, στην οποία μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες και ακολούθως παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν των αρχηγών κρατών που συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση.
Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Κι επαφές Κασουλίδη στη Νέα Υόρκη

Σειρά επαφών με ομολόγους του πραγματοποιεί στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος συνοδεύει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για την Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Ο Ιωάννης Κασουλίδης θα έχει τριμερή συνάντηση με τους ομολόγους του της Ελλάδας και της Αιγύπτου.
Ακολούθως, θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών της Μολδαβίας και της Βορείου Μακεδονίας, και με τον Ύπατο Εκπρόσωπο του Οηέ, για τη Συμμαχία των Πολιτισμών.
Αργότερα, ο κύριος Κασουλίδης θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας με τους ομολόγους του της Ελλάδας και της Σερβίας.
Νωρίτερα, σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών παρέστη στη συνάντηση του πρόεδρο Αναστασιάδη με τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Επαφές Ερντογάν με το εβραϊκό λόμπι των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη

Kινητικότητα στις σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας παρατηρείται στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Όπως μεταδίδουν αμερικανοεβραϊκά μέσα ενημέρωσης, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πραγματοποίησε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με ηγετικά στελέχη της τοπικής εβραϊκής κοινότητας της Νέας Υόρκης ως επίσης και με αντιπροσωπεία ραβίνων που είναι εγκατεστημένοι σε χώρες που επικρατεί ο μουσουλμανισμός, δηλώνοντάς του ότι «επιθυμεί να επισκεφθεί επίσημα το Ισραήλ μετά τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου», για την ανάδειξη του μελών του ισραηλινού κοινοβουλίου.
Κατά την ίδια συνάντηση, ο Ερντογάν φέρεται να αναφέρθηκε και στο Ολοκαύτωμα, λέγοντας ότι «αποτελεί ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».