Στη δημιουργία και βύθιση σύνθεσης γλυπτών στην θαλάσσια περιοχή «Δασούδι», με θέμα από τη λεμεσιανή παράδοση, θα προβεί η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού, σε σημείο που θα υποδείξει το Τμήμα Αλιείας, με στόχο να εμπλουτίσει την καταδυτική διαδρομή που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή.
Όπως ανέφερε στο Κανάλι 6 η Διευθύντρια της ΕΤΑΛ Μαρία Στυλιανού, με διαδικασία ανοιχτού διαγωνισμού επιλέγηκε η γλύπτρια Γιώτα Ιωαννίδου, με κονσόρτσιουμ που περιλαμβάνει κατασκευαστική εταιρεία, πολιτικό μηχανικό (για τη διενέργεια στατικής μελέτης) και εταιρεία που θα προβεί στην πόντιση.
Η σύνθεση αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχές Ιουνίου και μέχρι τις 10 Ιουνίου θα ποντιστεί, σύμφωνα με την κ. Στυλιανού.
Η πόντιση της σύνθεσης εμπίπτει στο ευρωπαϊκό έργο ΑνΔιΚαΤ, που αφορά στην δημιουργία καταδυτικών διαδρομών, στην ανατολική Μεσόγειο.
Ως γνωστό στην θαλάσσια περιοχή «Δασούδι», βρίσκονται ήδη ποντισμένα δύο παλιά σκάφη, που καθαρίστηκαν και προετοιμάστηκαν κατάλληλα.
Καθώς επίσης, τεχνητός υφάλος που αποτελείται από αμφορείς και πήλινα αγγεία που δημιούργησαν μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και μία κατασκευή που τοποθετήθηκε για εκπαιδευτικούς σκοπούς από το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών.
Όπως ανέφερε παλαιότερα ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής, η Θαλάσσια Προστατευόμενη Περιοχή Τεχνητών Υφάλων στο «Δασούδι» καταλαμβάνει επιφάνεια περίπου ενάμισι τετραγωνικού χιλιομέτρου και εκτείνεται από την ακτή προς την ανοικτή θάλασσα σε μια απόσταση μέχρι 1,3 χιλιόμετρα, ενώ το βάθος των υδάτων φτάνει μέχρι και τα 29 μέτρα.
Την περιοχή, επισκέπτονται εκατοντάδες κύπριοι δύτες ελεύθερης και αυτόνομης κατάδυσης και χιλιάδες άλλοι κολυμβητές και επισκέπτες, που απολαμβάνουν τη θαλάσσια ζωή που αναπτύσσεται.