Συνέρχεται στις 12.00 η Ιερά Σύνοδος, σε έκτακτη συνεδρία της, για να αποφασίσει την ημέρα και την ώρα της κηδείας του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’.

Αυτή την ώρα τελείται τρισάγιο στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα, όπου μεταφέρθηκε η σορός του Αρχιεπισκόπου.

Τα συλλυπητήρια της για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου μετέφερε στην Ιερά Σύνοδο και τους οικείους του, η Πρόεδρος της Βουλής και προέδρευσα της Δημοκρατίας Αννίτα Δημητρίου.

Η κ. Δημητρίου επισκέφθηκε το πρωί την Αρχιεπισκοπή, ανακοινώνοντας παράλληλα την πραγματοποίηση έκτακτης συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου για τον πώς θα τιμήσει η Πολιτεία σε συνεννόηση με την Εκκλησία, τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο.

Σε δηλώσεις της στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, η Πρόεδρος της Βουλής είπε πως η Εκκλησία της Κύπρου πενθεί, η Κύπρος πενθεί, το ποίμνιο πενθεί. «Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κκ Χρυσόστομος ήταν μια πολύ σημαντική εκκλησιαστική φυσιογνωμία και όχι μόνο και η θλίψη μας είναι μεγάλη. Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε επισήμως τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας προς την οικογένεια, τους οικείους του και βεβαίως προς την Ιερά Σύνοδο», είπε.

Η Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως θα ανακοινώσει η Ιερά Σύνοδος και στη συνέχεια θα υπάρξει και σχετική ανακοίνωση για το πώς θα τιμήσει η Πολιτεία τον Αρχιεπίσκοπο.

Απαντώντας σε ερώτηση είπε πως θα υπάρξει και έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία θα ανακοινωθεί όταν είναι όλα έτοιμα.